DTK'den Güney Kürdistan'daki gelişmelere ilişkin açıklama

DTK, Güney Kürdistan'daki kirli planlara dikkat çekerek, ulusal birliğin önemine vurgu yaptı ve çağrılarda bulundu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Güney Kürdistan'a dönük tasfiyeci, işgalci planlara ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Tüm insanlığın büyük bir salgınla uğraştığı bir dönemde birkaç gündür Başur Kürdistan'ında Kürt siyasi hareketleri arasında gelişen kimi durumlar dikkat çekicidir. Biz Kürtler, tarihimizden ders alarak yolumuza devam etmek zorundayız. Güncel gelişmeleri lehimize çevirmenin yol haritası tarihimizde mevcuttur" denildi.

'HALKIMIZ BİRLİKTEN YANA'

"Daha yakın zaman önce Kürtler onuruna sahip çıkmak ve değerlerini korumak için Rojava Kürdistan'ında 15 binin üzerinde gencecik insanını feda etti" vurgusunda bulunulan açıklamada, şu çağrılar yapıldı:
"Halkımız siyasi parti ve hareketlerden birlikte hareket etmelerini, ulusal bir ruhla ulusal haklarını önceleyerek hiçbir bölgesel ve küresel gücün oyununa gelmeyecek şekilde politika yapmalarını ve Kürt halkının yaşadığı binlerce soruna çözüm bulmasını istiyor.

ÇAĞRI VE UYARILAR

Kürdi parti ve hareketleri, aydın, sanatçı, yazar ve  akademisyenleri, Kürt kadınlarını, Kürdi sivil toplumu ve Kürt iş çevrelerini halkın bu sesine kulak vermeye çağırıyoruz.
Bölgesel devletlere ve halklara çağrımızdır. Kaos ve gerilimden Kürt halkı zarar göreceği gibi bölgesel barışın yanı sıra bölgesel halklar da nasibini alacaktır. Buradan hareketle bölgesel devletlere ve asırlardır bir arada yaşadığımız komşu halklara şunu söyleme gereği ve sorumluğu duyuyoruz: Kürtler Anadolu ve Mezopotamya coğrafyasında toplumsal, kültürel ve siyasal barışın anahtarıdır. Kürtleri bölmeye çalışmak bu coğrafyadaki barışı bozmakla eş değerdir. Tüm bölgesel güçleri planlarını yeniden gözden geçirmeye ve Kürt halkının ulusal, siyasal ve kültürel varlığına saygı duymaya çağırıyoruz. Komşu halklarımızı da yaşadıkları devletleri Kürtlerle kavga etmekten vazgeçirip Kürtlerle birlikte yaşamı savunmaya ve bu konudaki politikaları desteklemeye çağırıyoruz.
Küresel güçlere çağrımızdır. Hem Kürt halkı hem de komşu halklar üzerinden tetiklediğiniz oyunlardan bir an önce vazgeçin. Kürtler için atacağınız en makul adım Kürtlerin ulusal haklarına saygı göstermek ve bölgesel barışa katkı sunmaktır."