Durumu kötüleşen Yağız'ın sağlık sorunları arttı

Tecridin sona ermesi için 130 gündür açlık grevinde olan Nasır Yağız'ın sağlık sorunları arttı. Artık odasından dahi çıkamayan Yağız, uyuyamamanın kendisini çok zorladığını belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Nasır Yağız'ın direnişi 130. gününde. Sağlık durumu gün geçtikçe ağırlaşan Nasır, artık odasından çıkamaz hale geldi. Baş ve göz ağrıları çeken Yağız, uyumakta ve ayakta durmakta zorlanıyor. Takatsiz ve uykusuz kalmasının kendisini çok zorladığını söyleyen Yağız, bu durumdan kaynaklı artık odasından dışarı çıkamadığını belirtti. Başarıya olan umudun kendisine güç verdiğini kaydeden Yağız, başarıya olan inancının tam olduğunu vurguladı.

Eyleminin 98. günü olan 26 Şubat'ta durumu ağırlaşan ve Par hastanesine kaldırılan Yağız, tedaviyi reddederek direnişine kaldığı yerden devam etmişti. Güney Kürdistan'daki HDP Temsilciliği'nde devam eden süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi ise 130. gününde 65. grupla devam ediyor.

MAXMUR

Maxmur mülteci kampında açık grevi eylemine başlayan İştar Meclisi Koordinasyon Üyesi Fadile Tok, eyleminin 70. gününde. Maxmur’da dönüşümlü olarak yürütülen açlık grevi ise 105. gününde. Dönüşümlü devam eden eylemi 35. grup sürdürüyor.

SÜLEYMANİYE

Süleymaniye’de Mezopotamya İşçiler Derneği'nde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için başlayan süresiz-dönüşümlü açlık grevi devam ediyor. Açlık grevinin 54. grup devraldı. Süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Herêm Mehmud’un direnişi de 35, 1 aylık açlık grevine giren Şeyma Ednan ise 28 gündür direnişini sürdürüyor.