‘Düşman birçok bölgede sıkışıp kaldı’

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırılarına karşı amansız bir direniş sergilediklerini belirten gerillalar, düşmanın birçok bölgede sıkışıp kaldığını vurguladı.

Kurdistan Özgürlük Gerillaları 2021 yılından bu yana Metîna, Zap ve Avaşîn alanlarında Türk ordusunun işgal saldırılarına karşı büyük bir direniş sergiliyor. Bu büyük direnişte yerini alan gerillalar, devam eden saldırılara ilişkin ANF’ye konuştu.


Medya Savunma Alanlarında çetin bir savaş yürüttüklerini belirten HPG gerillası Amed Azadî, “Zap, Metîna ve Heftanîn'deki mevcut savaş çok büyük ve kapsamlı bir savaştır. Türk devleti var gücüyle saldırıyor. Biz de bu saldırılara karşı sınırlı imkanlarla, elimizdeki silahlarla karşılık veriyoruz. Türk ordusu işgal hareketi başlattığından bu yana Metîna bölgesinde savaşıyoruz. Zendûra direnişi başlı başına bir destandı bizim için. Kurdistan tarihinde ilk kez bu şekilde destan yazılıyor. Altı arkadaş 51 gün boyunca kimyasal silahlara ve her türlü teknolojiye karşı büyük bir direniş sergiledi. Bu direniş bizim de nasıl mücadele etmemiz gerektiğini gösteriyor.

Savaş birçok alana yayılmış durumda. Fakat düşman işgal ettiği alanlarda sıkışıp kaldı. Bir adım bile ilerleyemiyor. Görüntülerde, düşmanın bu bölgelerde yaşadıklarından dolayı askerlerinin cenazelerini nasıl yaktığı görülüyor. Bu devlet ve ordu ahlaktan o kadar uzak ki, kendi askerinin cenazesini yakıyor. Kayıplarını kamuoyundan gizlemek için bunu yapıyor. Ancak gerillalar Türk ordusunun yaşadıklarını ortaya çıkarıyor. Elbette bu savaşta birçok kahraman arkadaşımızı şehit düştü. Fedai yoldaşlarımız ve komutanımız heval Rojhat, Cesûr, Piling bu direnişe öncülük ettiler. Bu kahraman savaşçılar geri adım atmadı, sonuna kadar mücadele etti. Bir gün şikayet etmediler, ellerindeki sınırlı imkanlarla, kendi iradeleriyle mücadele ettiler. Bager, Cesûr, Rojhat û Azadların direniş ruhu bu savaşı zafere taşıyacaktır. Düşmanı Kurdistan'dan mutlaka çıkaracağız, gölgesini bile bırakmayacağız. Bu bizim sözümüzdür ve her zaman bu söze sadık kalacağız. Tavrımız ve çabamız tamamen bu çerçevededir. Önder Apo’nun felsefesi temelinde direnişimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.


Metîna bölgesindeki savaşta yerini alan YJA Star gerillası Bahar Goyî, şu şekilde konuştu: “Başlangıcından bu yana direnişte yer aldım. Zorlu koşullarda düşmana karşı eylemler yapıyoruz. Ben de yapılan etkili eylemlerde yer aldım. Bizim için en büyük başarı düşmana karşı topraklarımızı korumak. Gerilla güçleri olarak daha büyük başarılar kazanmak için mücadele ediyoruz.”


Bir diğer gerilla Denîz Dalampêr ise gerillaların her gün Türk ordusuna karşı eylemler gerçekleştirdiğini belirterek, "Haklımız yıllardır düşmanın baskı ve zulmüne karşı ayakta ve direniyor. Kurdistan dağlarında da gerilla bu direnişi sürdürüyor. Düşman ise tam tersini göstermek istiyor ve gerillayı yok edeceğine dair yalan propaganda yapıyor. Ama her gün basında yoldaşlarımızın eylemlerini görüyoruz. Düşman ne kadar özel savaş yürütürse yürütsün, Kurdistan özgürlük gerillaları her gün yaptıkları eylemlerle bunu boşa düşürüyor. Düşmanımız birçok bölgede sıkıştı. Şu anda savaşın merkezi Zap'ta ama Kurdistan'ın dört parçasında da savaş var.

Bu aynı zamanda İmralı'daki savaşın da ne kadar zorlu geçtiğini gösteriyor. Eğer şu anda dağlarda, şehirlerde savaş sürüyorsa bu Önderliğe yönelik tecritten bağımsız değildir. Neredeyse 25 yıldır Önderliğimize yönelik ağır bir tecrit var. Halkımız da Önderlik şahsında tecrit ediliyor. Düşman, Kürt halkının Önderlik ile bağını koparmak istiyor. Düşman elindeki teknolojiyle gerillayı yenemeyeceğinin farkında. Bu yüzden saldırılarını daha da arttırıyor. Bu halkın çocukları düşmanın zafer kazanmasına asla müsaade etmeyecektir. Bizler de bu halkın çocukları olarak topraklarımızı, ülkemizi büyük bir görev ve sorumlulukla koruyoruz. Halkımız bilsin ki HPG ve YJA Star gerillaları asla düşmana teslim olmayacaktır. Şu an Metîna bölgesindeyim. Metîna da bir direniş alanıdır ve bu yıllardır devam etmektedir. Bugün bile düşmanın saldırıları devam ediyor. Bu saldırılara karşı Zap bölgesiyle omuz omuza savaşıyoruz. Şehitlerimizin bize bıraktığı direniş mirasına sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.