‘Düşmanın üzerine gideceğiz’

Türk ordusunun, psikolojik savaş eşliğindeki gelişmiş teknik ve kimyasal silaha dayalı hesabının direnişe çarptığını belirten gerillalar, “Başarıyı getirene kadar savaşacağız. Düşmanın üzerine üzerine gideceğiz” dedi.

Türk devletinin tüm olanaklarını seferber etmesine rağmen gerillanın direnişini aşamadığını söyleyen gerillalar, sonuç alıcı eylemlerine devam edeceklerini kaydetti.

Gerillalar, devam eden büyük direnişle ilgili ANF’ye konuştu. YJA Star gerillası Bişeng Cûdî, 23 Nisan 2021’de başlayan kapsamlı işgal saldırılarının devam ettiğini belirterek, gerillanın sarsılmaz bir iradeyle büyük direniş gösterdiğini söyledi.

Zap’ın Küçük Cilo alanında sergilenen destansı direnişe dikkat çekip Bawerler, Delaller ve Ronahilerin öncüllüğünü hatırlatan Bişeng Cûdî, şunları dile getirdi: “Yine Ertuş’ta Viyanlar, Gülistanlar, Delaller, Berwelatlar düşman saldırılarına karşı büyük direndi, büyük savaştı. Özellikle Delal ve Viyan arkadaşlar sömürgecilere geçit vermedi, Kobralara karşı savaştı. Zendura’da kimyasala rağmen direniş başarıya ulaştı. Avaşîn’in Werxelê, Tepê Sor ve Tabura Ereban alanlarında yeni dönem gerilla taktikleri sergilendi. Düşman saldırılarını uçak, helikopter, obüs, havan, katyuşa ve diğer ağır silahlarla yapıyordu; en az 4-5 keşif uçaklarını alanda bulunduruyordu. Buna rağmen arkadaşlarımız küçük ve gizli timlerle sonuç alıcı eylemler yaptı. Gerilla, düşmanın Kürdistan topraklarına kolay kolay giremeyeceğini, bunun için ne bedel gerekiyorsa vermeye hazır olduğunu gösterdi.”

GERİLLA SONUÇ ALICI EYLEMLER YAPTI

YJA Star gerillası Destîna Tolhildan, Türk devletinin psikolojik savaş eşliğinde gelişmiş teknoloji ve kimyasal silahlarla gerillayı bitireceğini tasarladığını, ancak gerillanın tarihsel direnişinin ve eylem kabiliyetinin şok ettiğini söyledi.

Tolhildan, “Mesela düşman Avaşîn’i birkaç günde alacağını iddia etti. Arkadaşlarımız aylarca savaş tünellerinde savaştı, küçük timlerle büyük eylemler yaptı. Zagros alanındaki savaş tarihe mal oldu. Şehit Munzur’da 5 koldan düşman üzerine gidilip silah kaldırıldı. Gerilla sonuç alıcı eylemlerine devam edecek” dedi.

ZAFERE KADAR SAVAŞ

HPG gerillası Xemgîn Bîrhat da ağır bir süreçten geçildiğini, Türk devletinin tüm olanaklarını seferber ettiğini kaydederek, şunları vurguladı: “Türk ordusu tekniğiyle gerillanın iradesini teslim alamaz, Kürt halkının da iradesini teslim alamaz. Bizler Önder Apo’nun ideoloji ve felsefesiyle direniyoruz, savaşıyoruz. Gerilla, Kürdistan halkı ve toprakları için savaşıyor. Kanımızın son damlasına kadar değil, başarıyı getirene kadar savaşacağız. Düşmanın üzerine üzerine gideceğiz.”