Egîd’in ilk kurşunu bugün savaş tünellerinde düşmanın göğsüne saplanıyor

YJA Star gerillası Roza Tolhildan, 15 Ağustos Atılımının öncüsü Komutan Egîd’in silahının namlusundan çıkan ilk kurşunun bugün de savaş tünellerinde düşmanın göğsüne saplanarak yenilendiğini vurguladı.

15 Ağustos Atılımın 39’uncu yıl dönümünde ANF’ye değerlendirmelerde bulunan YJA Star Gerillası Roza Tolhildan, Kurdistan coğrafyasında yürütülen savaş ve zulme karşı Komutan Egîd’in öncülüğünde açığa çıkan bir mücadelenin başlangıcı olduğunu söyledi.


Roza Tolhildan, HPG ve YJA Star gerillaları olarak içerisinde bulundukları süreçte 15 Ağustos Atılımının kendileri için derin anlamlar ifade ettiğini belirterek, “Başta Önder Apo olmak üzere  Kurdistan halkımızın ve savaş mevzilerinde direnen arkadaşlarımızın 15 Ağustos Atılımını kutluyorum. Egîd’in şahsında tüm devrim şehitlerinin anıları önünde saygı ile eğiliyorum” dedi.

‘EGÎD ARKADAŞIN RUHU İLE MÜCADELE EDİYORUZ’

15 Ağustos Atılımı ile birlikte gelişen mücadelede büyük bedeller verildiğini ifade eden Roza Tolhildan, “Bu bedeller sonucu oluşturulan direniş ruhunu günlük olarak yaşıyoruz. Bu ruh ile mücadele ediyor ve direniyoruz. Egîd arkadaşın ruhu ile Kurdistan dağlarında yürütülen mücadele bize büyük bir moral ve coşku veriyor. Bugün de Egîd gibi yüzlerce arkadaşımız Metîna, Avaşîn ve Zap'ın savaş tünellerinde savaşıyor ve direniyor. Egîd arkadaşın mücadele ruhunu diriltiyorlar diyebiliriz. 15 Ağustos’ta Komutan Egîd’in silahının namlusundan çıkan ilk kurşun, bugün de düşmanın göğsüne saplanıyor” diye konuştu.

’15 AĞUSTOS RUHU İLE İŞGAL SALDIRILARINI BOŞA ÇIKARACAĞIZ’

Roza Tolhildan, gerillaların 2 yıldır savaş tünellerinde verdikleri mücadele ile düşmanın işgal saldırılarını durdurduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Arkadaşlarımız 2 yıldır savaş tünellerinde büyük bir mücadele, bir savaş yürütüyor, düşmanın toprağımızı işgal etmesine ve toprağımıza yerleşmesine yol vermiyorlar. Savaş tünellerinde arkadaşların düşmana yönelik yaptığı eylemler, düşmanı darmadağın ediyor. Gerillayı, PKK’yi ve Kürt halkını yok ettiğini söyleyen düşmana, arkadaşlarımız savaş tünellerinde gereken cevabı veriyor. Bu direniş, büyük bir moral ve güç oluşturuyor. Direniş ruhu yaratıyor. Medya Savunma Alanları'nda ve savaş cephelerinde yerini alan biz YJA Star gerillaları, yaşamımız ve mücadelemizle bu direnişe layık olmaya çalışıyoruz. Düşmanın halkımıza yönelik yönelimlerini, işgal saldırılarını boşa çıkarmak için 15 Ağustos ruhu ile karşı koyacağız. 15 Ağustos ruhuna layık olmanın sözünü veriyoruz, savaşımız ve direnişimiz ile cevap olacağız.”