Emek ve Özgürlük İttifakı halka umut oldu

Emek ve Özgürlük İttifakı’na Serhat halkından büyük destek. Halk, HDP’nin öncülüğünde oluşturulan Emek ve Özgürlük İttifakı’nın kendilerine umut olduğunu söyledi.

HDP, EMEP, TİP, EHP, TÖP ve SMF'nin bir araya gelerek kurduğu Emek ve Özgürlük İttifakı'na Serhat halkı büyük destek veriyor. Emek ve Özgürlük İttifak’ı Kürdistan’da halk arasında büyük heyecan yaratmış durumda. Serhat halkı, Cumhur veya Millet İttifakı’na mecbur olmadıklarını belirterek, halkların geleceğinin ve umudunun Emek ve Özgürlük İttifakı olduğuna dikkat çekiyor.


Son dönemlerde Kürt halkına yönelik baskıların daha da arttığına dikkat çeken İdris Yaşar adlı yurttaş, Kürt halkı üzerinde bugüne kadar her türlü yasa dışı yöntemler kullanıldığını söyledi. Sistem partilerinin siyasetine güvenilmeyeceğini vurgulayan Yaşar, HDP öncülüğünde oluşturulan Emek ve Özgürlük İttifakının kendilerine umtu olduğunu belirterek, "Bu ittifak için daha fazla çalışacağız, daha fazla emek vereceğiz. Bu güç ve kuvvet bizde zaten var. Kürt halkı zaten topyekün bu ittifakın arkasındadır.

Kürtler, artık eski Kürtler değildir. Bugün tüm Kürtler artık uyanmış durumda. Bu konuda başımız diktir. Kürtlerin birlikteliği bizi çok mutlu ediyor. Kürtlerin birlik ve beraberliği diğer iki ittifakı ayağımıza getirecektir. Bu iki ittifak şimdiden karışmaya başladı. Zaten AKP, halkı kuru ekmeğe muhtaç etti. Bu iki ittifak Kürt halkına büyük zulümler yaptı. Halk bunlardan çok rahatsız. 2023 seçimlerinde çok güzel şeyler olacak" ifadelerini kullandı.

NE CUMHUR, NE DE MİLLET İTTİFAKI’NA MECBURUZ

Herkesin elini vicdanına koyarak hareket etmesi gerektiğini belirten Hüseyin Güzeltürk adlı yurttaş şöyle konuştu: "Bu günden sonra elimizi vicdanımıza koyarak öyle hareket etmeliyiz. Oyumuzu kendimize, yani partimize vermeliyiz. Bundan sonra kesinlikle Kürtler arasında ayrılık olmaması gerekir. Eğer vicdanımız varsa, oyumuzu kendimize vermeliyiz. Eğer var olduğumuzu göstermek istiyorsak, birlik ve beraberlik içinde oyumuzu partimize vermeliyiz. Çünkü kendi partimize vereceğimiz oylarla birlikte Kürt halkının ne kadar güçlü olduğunu göstereceğiz. Ne Cumhur, ne de Millet İttifakı’na mecburuz. Biz Emek ve Özgürlük İttifakı ile Kürt halkının gücünü onlara göstereceğiz."

ÇOK BÜYÜK BİR GÜCÜZ

Turgut Kara ise, Partilerinin belli olduğunu belirterek, "Bizim gayemiz hiçbir ayırım olmamasıdır. Eğer onlar bizi ayırıyorsa ve kendi içlerinde birlik oluyorsa biz de onlara karşı birlik ve beraberliğimizi oluşturmalıyız. Bu yüzden elimizi vicdanımıza koyarak oylarımızı onlara değil, kendimize yani partimize vermeliyiz. Biz çok büyük bir gücüz. Çünkü diğer iki ittifakın hiçbir gücü yoktur, onların ittifakı çıkar üzerinedir ve çok yakında dağılacaktır. Asıl güç biziz. Bizim isteğimiz ise Kürt halkının dilini serbestçe kullanmasıdır. Dilimizi rahatça konuşamıyoruz, yine çocuklarımız okullarda anadillerinde eğitim alamıyor, hastalarımız hastanelerde kendi dilinde konuşamadığı için kendini ifade edemiyor.

Kürt halkı birlik ve beraberlik içinde hareket etmelidir. Eğer birlik ve beraberlik içinde olmasak bizi bitirecekler. Kürt halkı diğer ittifaklara oy vermemelidir. Bizim ittifakımız Emek ve Özgürlük İttifakı’dır. Kendimize, partimize oy vermeliyiz. Hiçbir baskı bizi partimizden uzaklaştıramaz. Biz onlardan korkmuyoruz. Bizim partimiz bellidir, her zamanda patimizin yanında olacağız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.