FEDAŞ işçilerinin direnişi sürüyor: Sonuna kadar devam!

FEDAŞ işçilerinin eylemi 14’üncü gününde. İşçiler, "Ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar. Hak mücadelesi sonuna kadar devam edecek" dedi.

Dêrsim’de Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'de (FEDAŞ) çalışan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı (DİSK) Enerji-Sen üyesi işçilerin düşük ücret ve güvencesiz çalışma koşullarına karşı 9 Ağustos’ta başlattığı iş yavaşlatma eylemi sürüyor.

'RAZI OLMAYACAĞIZ'

Direnişin 14’üncü gününde bir araya gelen işçiler adına konuşan Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, "Bizi duymazdan gelenler; her gün istediğiniz kadar mesaj atın. İşçi arkadaşlarımızı korkutmaya, sindirmeye çalışın. Ancak buradaki gücü, kararlılığı siz de görüyorsunuz. Tekrar yeniliyoruz; bizi ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışmayın. Bu hak mücadelesi sonuna kadar devam edecek” dedi.

İş yavaşlatma eylemi yapan işçiler, şirkete ait araçların anahtarları kendilerinden alınmasına rağmen acil işlere müdahale ederek, halkın sorun yaşamasına da izin vermiyor.

Kendi imkanlarıyla sorunları gidermeye çalışan işçiler, buna rağmen dün halkla karşı karşıya getirilmeye çalışıldı. Bunun üzerine işçiler, kent merkezinde kahvehaneleri gezerek, taleplerini ve yaratılmak istenen algıyı halka anlattı.