Cenazesi 10 ay sonra ailesine verilen şehit defnedildi

Türk devletinin Gabar’a yönelik hava bombardımanında şehit düşen HPG’li Fedekar Hêlîn’in (Mazlum Akman) cenazesi 10 ay sonra ailesine verildi.

İşgalci Türk devletinin Şirnex’ın Gabar bölgesinde 2 Aralık 2022’deki bombardımanında 3 yoldaşıyla birlikte şehit düşen HPG gerillası Fedekar Hêlîn’in (Mazlum Akman) cenazesi 10 ay sonra ailesine verildi.

Aile cenazenin teşhisi için kan örneği vermesine rağmen Akman’ın cenazesi habersiz bir şekilde Kimsesizler Mezarlığı’na defnedilmişti.

Aileden alınan kan örneği ile yapılan DNA testi sonucu cenazenin HPG’li Fedekar Hêlîn’e ait olduğu kesinleşti. Bunun üzerine ailesi Mêrdîn’in Stewrê (Savur) ilçesinden Şirnex’e geldi. Savcılık işlemleri ardından çocuklarının cenazesini Şirnex’e bağlı AFET Konutları’nda bulunan Kimsesizler Mezarlığı’ndan çıkartan aile, kendi imkanları ile temin ettikleri cenaze aracıyla Akman’ın cenazesini Mêrdîn’e getirdi. 

Stewrê (Savur) ilçesine bağlı Barman kırsal mahallesine götürülen cenaze, burada kalabalık bir kitle tarafından karşılandı.  

Ardından dini vecibeleri yerine getirilen Akman’ın cenazesi yakınları ve köylüler ile çevre köylerden gelen yüzlerce kişi tarafından toprağa verildi. 

Öte yandan aynı bombardımanda yaşamını yitiren YJA Star gerillası Silav Koçer’in (Behiye Kaçar) cenazesi ailesi tarafından alınmıştı. Egîd Nîzîp’in (Yakup Demir) cenazesi ise hala Kimsesizler Mezarlığı’nda bekletiliyor.