Gazeteci Deniz Fırat Maxmur’da anıldı

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’na (Maxmur) yönelik DAİŞ çetelerinin dokuz yıl önce düzenlediği saldırıda şehit düşen gazeteci Deniz Fırat, kitlesel bir törenle anıldı.

Gazeteci Deniz Fırat, DAİŞ çetelerinin 6 Ağustos 2014 tarihinde Maxmur’a yönelik saldırıları sırasında haber takibi yaparken şehit düşmüştü.

Deniz Fırat için, şehadetinin dokuzuncu yıldönümünde kampta kitlesel bir anma töreni gerçekleştirildi.

Anmanın yapıldığı parkta bir sergi de açıldı. Burada Musa Anter, Gurbeteli Ersöz ve Deniz Fırat, Şehit Hindistan, Şehit Süleyman, Şehit Evin Buldan ve Şehit Evindar Cudi’nin fotoğrafları sergilendi.

Anma etkinliğinde bir konuşma yapan gazeteci Jiyan Piran, “Öncümüz Deniz Fırat’ın emekleri ve direnişi önünde saygıyla eğiliyoruz. Bizler öncümüz Deniz Fırat gibi Rizgar Adanmış, Evin Buldan ve Gurbeteli Ersöz’ün izinde yürüyeceğiz” dedi.

Gazeteci Deniz Fırat’ın kardeşi Cuma Yıldıztan ise şöyle konuştu: “Kürdistan halkı Şehit Deniz’in mücadele çizgisini biliyor. Ben Deniz Fırat’ın kardeşi değil, yoldaşı gibiydim. Deniz, küçük yaşlarda göç yollarına düştü. 22 yıl Kürdistan dağlarında bir direniş içerisindeydi ve en son yönünü basına çevirdi. 2014 yılında DAİŞ çetelerinin KDP ve Türk devletiyle olan ortaklığı ile Kürdistan halkına yaşattıkları barbarlığı belgelemek için sonuna kadar direndi. Gerektiğinde kamerasıyla, gerektiğinde silahıyla düşmanla savaştı ve hiçbir zaman boyun eğmedi.”

Anma töreninde ayrıca Mahir Tunç imzası taşıyan ve Deniz Fırat için yazılan bir şiir, Rojbin Otun tarafından okundu.