Gazeteci Mamend: KDP medyası işgali meşrulaştırıyor

Güney Kürdistanlı gazeteci ve siyasi gözlemci Hemin Mamend, KDP'ye bağlı medya organlarının Türk işgalini meşrulaştırmaya çalıştığı eleştirisinde bulundu.

Güney Kürdistan'a yönelik Türk işgal saldırıları ile halk ve medyanın tutumunu ANF'ye değerlendiren gazeteci Hemin Mamend, özellikle KDP'ye bağlı medyanın rolüne işaret ederek "Ne yazık ki bugün KDP'ye bağlı basının işgalciliğin hizmetinde olduğuna ve işgalciliği meşru gösterdiğine tanıklık ediyoruz" dedi.

Özellikle Rudaw ve K24'ün işgal yanlılarına mikrofonu uzattığına dikkat çeken Mamend, "Sınır bölgelerine yönelik saldırılar konusunda PKK'yi suçlu göstermeye çalışıyorlar" diye ekledi.

Mamend, "PKK'nin bölgeyi boşaltmasını istiyorlar. PKk'nin bölgeye yönelik bombardımanların sorumlusu olduğu yönündeki söylemleri öne çıkarıyorlar. Bu nedenle her Kürt ve Güney Kürdistan halkı dikkatli olmalı. Yunanistan, Suriye ve Libya'da da PKK mi var ki, Türk devleti buraları işgal etmek istiyor?" şeklinde konuştu.

Medya ve din insanlarının görevinin halkı işgalciliğe karşı duyarlı kılmak olduğunu belirten Mamend, "Yapılan işgalciliktir ve hiç kimse buna sessiz kalmamalı" vurgusunda bulundu.

Mamend, "Kürdistan birdir ve eğer PKK Kandil kalmazsa, DAİŞ ve diğer çete grupları yerleştirilir" diye uyardı.

Meşru olmayan gücün PKK değil Türk devleti olduğunu ve çıkması gerektiğini kaydeden Mamend, PKK'nin DAİŞ'e karşı mücadeledeki rolünü de hatırlattı.

Mamend, "PKK, Maxmur ve Şengal'de DAİŞ'e karşı savaştı. Güney Kürdistan topraklarını korudu. Eğer onlar direnmeseydi, Hewlêr DAİŞ'in eline geçerdi. Hepimiz, Mesut Barzani'nin Maxmur'a gittiğini ve PKK gerillaları ile bir araya geldiğini ve şöyle dediğine tanık olduk: 'Burası hepimizin toprağıdır, geleceğimiz birdir.' PKK gerillalarına teşekkür etti. Neden şimdi DAİŞ'i yenen PKK için anlamsız bir şekilde 'PKK'nin Güney'de yeri yoktur' diyorlar? PKK kent ve ilçeleri işgal etmemiş, aksine PKK yüksek dağlarda Güney Kürdistan'ın onuru ve geleceği için savaştı ve halen de savaşıyor" ifadelerini kullandı.