Gazeteci örgütleri tutuklamaları kınadı

Amed'deki gazeteci örgütleri, tutuklamaları kınadı, 100'ü aşkın gazetecinin tutsak olduğuna dikkat çekti.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Amed Temsilciliği, bugün ortak yazılı açıklama yaparak, gazeteci tutuklamalarını kınadı.
"Üç gazeteci daha yaptıkları haberler tehlikeli bulunarak mahpus gazeteciler kervanına katıldı. Mart ayının daha başlarındayız ve bu son tutuklamalarla birlikte bu ay içerisinde tutuklanan gazeteci sayısı 8 oldu" denilen açıklamada, Alptekin Dursunoğlu, Rawîn Stêrk, İdris Sayılğan, Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç, Barış Pehlivan, Ferhat Çelik, Aydın Keser, Semiha Alankuş, Murat Ağırel'in gözaltına alındığına, tutuklandığına dikkat çekildi.

'100'ü AŞKIN GAZETECİ TUTSAK'

"Son tutuklamalarla 100’ü aşkın gazetecinin bulunduğu cezaevlerindeki gazeteci sayısına yenileri eklenmiştir" diyen gazeteci örgütleri, şunları da kaydetti:
"Kamuoyu adına her alanda denetim görevi üstlenerek halkın doğru bilgiye ulaşmasını sağlamakla yükümlüyüz. Bunun için de doğru bildiğimizden asla taviz vermeyiz.
Tekrardan buradan çağrı yapmak istiyoruz; artık gazetecilerin üzerinden elinizi çekin. Cezaevlerine bulunan gazeteci arkadaşlarımızın tamamını serbest bırakın."