Gazeteci Rauf: Yardımlarınızı güvenli ellere verin

Süleymaniye'de Bakur ve Rojava’daki depremzedelere yardım için çalışmalarda yer alan Gazeteci Kemal Rauf, "Depremzedelere ulaşması için yardımlarınızı güvendiğiniz ellere ulaştırın" dedi.

6 Şubat sabahı yaşanan deprem felaketinin ardından hemen ardından Güney Kürdistan halkı da depremzedeler için seferber oldu ve farklı yardım kampanyaları başlattı. Birçok yerde depremzedeler için yardımlar toplanıyor. Depremden etkilenen halkla ilk günden beri dayanışma halinde olan HDP birçok yerde AKP-MHP faşist rejimi tarafından engelleniyor.

Süleymaniye’de depremzedeler için yapılan yardım kampanyasında yer alan Gazeteci Kemal Rauf, halka yardımları güvenli ellere teslim etme çağrısında bulundu. Yaşanan deprem sonucu çok büyük kayıpların yaşandığını belirten Rauf, “Depremde yaşamını yitirenlere ilişkin verilen rakamlar doğru değil, maalesef sayı çok daha fazla.  Yürüttüğümüz yardım kampanyası yeterli olmayabilir ama hem maddi, hem manevi anlamda çok büyük bir önemi var. Depremzedelerin yaşadıkları bizi çok üzdü, acımız bir. Biz bir ulusuz ve birbirimize destek olmalıyız.

Bundan dolayı halkımız için destek kampanyası başlattık. Ben de bu kampanyada yer aldım. Bu destek kampanyası siyasi partilerden farklı bir kampanya. Bu bir halk kampanyasıdır. Umarım halk daha iyi ve daha güçlü destek verir ve depremzedelere yardım eli uzatır. Halk yapılan yardımları güvenli ellere teslim etmelidir. Bu kampanya bağımsızdır, burada toplanan bağışların depremzedelere bir an önce ulaşmasını istiyoruz. Yine bu yardımların halk eliyle mağdurlara ulaşmasını istiyoruz” diye konuştu.