Gençlik hareketlerinden şehit Delil Botan’ın ailesine ziyaret

Êzidxan Gençlik Birliği ve Êzidxan Kadın Gençliği Birliği, işgalci Türk devletinin ağustos ayındaki bir saldırısı sırasında şehit düşen HPG gerillası Delil Botan’ın ailesine ziyarette bulundu.

Şengal yaşayan Arap halkı mensubu Delil Botan (Xalid Naif) 12 Ağustos 2022 günü Metîna’ya bağlı Deşîşê alanında şehit düşmüştü.

Yekîtiya Ciwanên Êzidxan (Êzidî Gençlik Birliği -YCÊ) ve Yekîtiya Jinên Ciwan ên Êzidxan (Êzidî Genç Kadınlar Birliği -YJCÊ), cumartesi günü şehit Botan Delil’in evini ziyaret etti.

Başsağlığı ziyareti ardından YJÊ ve YJCÊ adına Salim Zerdeşt tarafından bir açıklama yapıldı.

Salim Zerdeşt, “Şehit Xalid sadece bu evin şehidi değildir. Bütün Şengal halkının ve özgürlük için mücadele eden gençliğin şehididir. Şehit Xalid, Şengal halkı ve toprakları için amansız bir mücadele yürüttü ve fedaice savaşarak şehitler kervanına katıldı” dedi.

Zerdeşt, “Biz Şengal gençliği olarak Şehit Xalid’in izinden yürüyeceğiz ve emeklerine layık olmak için mücadele edeceğiz. Şehit Delil Botan, yönünü özgür dağlara vererek Şengal ve Arap halkı için işgalci Türk devletine karşı savaştı. Bizler de Êzidî gençliği olarak mücadelelerine layık olmak ve hayallerini gerçekleştirmek için durmadan mücadele etme sözü veriyoruz” diye ekledi.

Aile adına açıklama yapan Ebûzed isimli yurttaş, “Êzidi ve Arap halkı arasında hiçbir farklılık yoktur. Biz hepimiz biriz. Şehit hepimizin şehididir ve şehitlerin mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.