HPG'li Şiyar Ereb: Arap halkları bu onurlu mücadeleyi desteklemeli

Türk işgal saldırılarına karşı Metîna direniş hattında savaşan HPG gerillası Şiyar Ereb, Arap halklarına seslenerek, “Arap halkların bu onurlu mücadeleye destek vermesi gerekir. Gençlerimizin mücadeleye katılıp faşizme karşı savaşmaları lazım” dedi.

Arap asılı HPG gerillası Şiyar Ereb, Türk devletin Başûrê Kurdistan’da gerilla üs alanlarına yönelik işgal saldırılarına karşı Metîna direniş hattında yaşanan savaşı ANF’ye değerlendirdi.

 

İŞGALCİ DEVLET, ORTAKLARI VASITASI İLE BÖLGEDE EGEMENLİK KURMAK İSTİYOR

Şiyar Ereb, gerilla alanlarındaki savaşın HPG tarafından günlük olarak kamuoyu ile paylaşıldığını hatırlatarak, “Özelikle bu son yıllarda Türk devleti Kürt halkına karşı soykırım saldırıları başlatmış. Ortadoğu’da Abdullah Öcalan'ın fikirlerinin önünü almak için her yönlü ağır saldırılar yürütmektedir. Bunun içinde demokratik ve özgür topluma saldırıyorlar. Biz şimdi Metîna’da savaş alanında bulunuyoruz. İşgalci Türk devleti bu alanda da çok ağır saldırılar gerçekleştirdi. Bu saldırıların amacı bölgede egemenlik sağlamaktır. Başûrê Kurdistan’da ortaklık ettikleri güçler yoluyla bunu yapmak istiyorlar.  Bu son olayda da buna benzer birçok olayla karşılaştık. Birçok yerde ise karşı saldırılar gerçekleştirmek istediler. Biz düşmanın amacına ulaşmasına sebebiyet vermemek için büyük bir hassasiyet ile bu duruma yaklaştık.”

‘GERİLLAYA KATILDIĞIM İÇİN MUTLU VE GURURLUYUM’

Şiyar Ereb gerilla saflarına katılımı ve amacına yönelik ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Kardeş Arap milletinden biri olarak artık Özgür Hareketinde yerimi alıyorum. Düşman saldırılarına cevap olmak için gerilla alanlarına geldim. Bunun için çok mutlu ve gururluyum. Bu özelliklerle katılmam çok değerlidir. Bu son dönemdeki operasyonlarla birlikte düşman saldırıları yoğunlaşmıştır. Bu saldırılara cevap olmak için yönümüzü savaş alanlarına verdik. Her yerde soykırım savaşları yürütülüyor.  İşgalci Türk devleti her tarafta istihbaratını devreye koymuş ve saldırılar gerçekleştiriyor. Ben de her özgürlük savaşçısı gibi bu saldırılara karşı durmak ve savaşmak istiyorum.  Savunma görevimizi yerine getirip işgalci güçleri yenene kadar direneceğiz.

Şiyar Ereb, Arap halkların bu mücadeleye destek olması gerektiğini belirterek, “Arap halklarının bu onurlu mücadeleye destek vermesi gerekir. Gençlerimizin bu mücadeleye katılıp, faşizme karşı savaşmaları lazım. Bijî yekîtiya gelê Ereb û Kurdan, bijî Rêber Apo, Jin Jiyan Azadî" ifadelerini kullandı.