Gerilla Girê Keçel Tepesi’ndeki mevzi ve barınakları vurdu

Gerillalar, Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında Girê Keçel Tepesi’ndeki işgalci Türk ordusuna ait mevzi ve barınakları vurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve Türk devletinin saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

GERİLLA HEFTANİN’DE VURDU

Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde devam etmekte olan Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 1 Mayıs günü saat 16.30’da Girê Keçel Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Eylem ardından saat 17.45’te işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Qesrokê, Gelıyê Pisaxa, Gundê Perax alanlarını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

ŞEMZINAN VE QILEBAN’DA OPERASYON

29 Nisan günü saat 07.00’da işgalci TC ordusu Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Gelıyê Hêzıl, Gundê Mêhrê, Gundê Xozê ve Gırê Rızde alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 30 Nisan günü saat 15.00 sularında sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

1 Mayıs günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu, Hakkari’nin Şemzinan (Şemdinli) ilçesine bağlı Koordine Tepesi çevresinde bir operasyon başlatmıştır. Operasyon aynı gün sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

HAVA SALDIRILARI

28 Nisan günü saat 08.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Güney Kürdistan’ın Duhok iline bağlı Çemankê beldesinde bulunan Gundê Şêx alanını bombalamıştır.

30 Nisan günü saat 19.00’da savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Kunişka alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”