Gerilla Heftanin ve Cudi'de vurdu

HPG/YJA Star gerillaları işgalci Türk ordusuna yönelik Heftanin ve Cudi'de eylemler gerçekleştirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“29 Ağustos günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Cudi Dağı bölgesinde bulunan Navsera Cudi ve Deriyê Wara alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Alandaki düşman hareketliliğini takip eden güçlerimiz, Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapmasında, 30 Ağustos günü alandaki işgalcileri hedefleyen bir eylem düzenlemişlerdir. Düşmanın yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde cezalandırılan ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir.

Gerçekleştirilen bu eylemler ardından işgalci TC ordusu akşam saat 19.30 sularında Skorsky helikopterler ile cezalandırılan ve yaralanan askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

İşgalci TC ordusunun eylem ardından alanı rastgele bir şekilde bombalaması sonucu arazide çıkan yangın devam etmektedir.

31 Ağustos günü saat 21.40’da güçlerimiz, Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında Bektorya alanında bulunan Katosulê Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 1 asker cezalandırılmıştır.

Aynı gün tepede bulunan işgalcilere ait bir mevzi güçlerimizce hedeflenmiştir. Tam isabetle vurulan düşman mevziisinin tamamen imha edildiği bu eylemde cezalandırılan ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir.

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Saldırıların ayrıntıları şöyledir:

31 Ağustos günü saat 13.30’da Avaşin bölgesine bağlı Tepê Sor ve saat 14.00’da Werxelê alanları bombalanmıştır.

31 Ağustos günü 14.20 ve 15.00 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Karker alanı, T Harfi ve Saca bölgeleri bombalanmıştır.

Ayrıca 31 Ağustos günü saat 09.30’da işgalci TC ordusu obüs ve havan topları ile Zap bölgesine bağlı Dola Reşmê ve Şehit Delila alanlarını bombalamıştır. Bu bombardımanlar sonucunda arazide çıkan yangın halen devam etmektedir.”