Gerilla Serhed: Gençler yönünü Heftanin'e vermeli

Gerilla Tekoşer Serhed, Cenga Heftanin şehitlerini anlattı. Serhed, "Tüm gençler yönünü Heftanin’e vermelidir" çağrısında da bulundu.

Cenga Heftanin'de savaşan ve birçok yoldaşını ölümsüzlüğe uğurlayan Gerilla Tekoşer Serhed, şehitler Çekdar Amed ve Mizgin Tatvan’ı anlattı.

“Heftanin deyince aklıma doğadaki tüm güzellikler geliyor" diyen Serhed, şöyle devam etti:

"Çünkü Heftanin birçok güzelliği içinde barındırıyor ve bunun yanında askeri anlamda gerillacılığa elverişli olan, yeni tarz ve taktiğe yatkın bir alandır. Esas işgal operasyonunun başlama sebeplerinden biri de budur. Hem birçok şeye ev sahipliği yapıyor hem de gerilla alanlarına giriş kapısıdır. Düşman açısından yeni teknik dediği çok yüksek düzeyde yeni teknik kullanımı var ve bunun karşısında müthiş direnen gerillalar var. Heftanin direnişinde şunu çok açık gördük ki gerilla, tekniği her anlamda yeni taktikle boşa çıkarttı. Bu direnişte yanımızda birçok yoldaş şehit oldu, onlarla bu savaşı yürüttük, o yüzden eylemleri her zaman farklı ve hayallerini biz taşıyacağız. Bu yoldaşlardan biri de şehit Çekdar Amed arkadaştır."

'UZMAN, TİTİZ VE HASSASTI'

Serhed, Çekdar Amed'i şöyle anlattı:

"Çekdar heval ile biz Rojava direnişi sürecinde tanıştık. Dağlara geldiğimde onu Heftanin'de görmüştüm. Çekdar heval Amedliydi. O, fedakârlığı ve yoldaşlarına bağlılığıyla tanınıyordu. Sabotajcıydı. Ve çok uzmandı gerçekten, titiz ve hassas yaklaşırdı. O yüzden başarılı bir gerillaydı. Bunun yanında da yaşadığı yoldaşlık ve verdiği yoldaşlık değeri gerçekten çok anlamlıydı. Ve o da binlerce şehitten biri oldu. Çekdar heval eyleme katılırken de fedai bir ruhla katıldı ve öyle savaştı. Ve kahramanca şehit oldu. Çekdar heval için söylenecek çok şey var ama biliyorum ki yetmeyecek."

'YAŞAMI VE SAVAŞI ETKİLEYİCİYDİ'

Mizgin Tatvan’ın da Heftanin'in kahramanlarından olduğuna dikkat çeken Serhed, şöyle konuştu:

"Yoldaşlığından etkilenmiştim ve çok sevinmiştim. Şehit Adar Tepesi'nde tanıştık ve orada onun yaşamı, savaşı gerçekten çok etkiliyordu. Hem beni hem de diğer yoldaşları. Moral oluyordu bu. Güç oluyordu. Anılarımız da oldu. Onların da birleştirdiği bir yoldaşlık doğdu. Hem Heval Mizgin gibi hem de Çekdar arkadaş gibi onlarca arkadaş şehit verdik. Şu çok nettir ki biz direnirsek kazanacağız. Heftanin için ne kadar bir olursak, birleşirsek o kadar hızlı bir şekilde mücadele edersek, düşmanı topraklarımızdan kovarız. O yüzden Cenga Heftanin’i takip eden, okuyan, direnişi dinleyen, şehitleri tanıyan tüm gençler yönünü Heftanin’e vermelidir."