Gerilla Zap’ta yine vurdu: 10 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillalarının eylemleri kesintisiz devam ediyor. Zap alanında gerçekleştirilen eylemlerde 10 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

"Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

13 Ekim saat 16:00 ve 16:30’da’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 2 işgalci cezalandırıldı.

13 Ekim saat 20:45’ten 14 Ekim saat 00:30’a kadar Girê Cûdî Direniş Alanı’nda yaşanan helikopter hareketliliğine YJA Star güçlerimizce ağır silahlar ile 2 kez müdahale edildi.

13 Ekim saat 08:10 ve 15:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 2 işgalci cezalandırıldı.

14 Ekim saat 05:25’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek etkili bir şekilde vuruldu ve 5 işgalci cezalandırıldı. İşgalciler daha fazla kayıp vermemek için etrafına sis bombaları attı.

Zap bölgesi;

13 Ekim saat 06:30’da Sîda Direniş Alanı’nda gözetleme yapan 1 işgalci teleskobun üzerine giderken suikast taktiği ile vurularak cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun kimyasal gaz, yasaklı patlayıcılar ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

13 Ekim saat 17:00’da Zap bölgesinin Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

12 ve 13 Ekim’de Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 2 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

13 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 8 kez patlayıcı yüklü dronlar ve 1 kez de yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

13 Ekim’de Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm alanı 3 kez, Xakurkê bölgesinin Şehîd Şerîf ve Kendakola alanları 3 kez olmak üzere; toplam 6 kez savaş uçakları ile bombalandı.

13 Ekim’de Zap, Şehîd Delîl Batı Zap ve Metîna bölgeleri saldırı helikopterleri ile bombalandı.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Xakurkê, Metîna bölgeleri toplarla bombalandı."