Gerilladan işgalcilere: Burası Kürdistan, giriş var çıkış yok

YJA Star Komutanı Nalin Fırat öncülüğünde Girê FM alanında işgalci Türk askerlerine dönük gerçekleşen eylem sırasında, gerillaların “Burası Kürdistan, giriş var çıkış yok” dedikleri öğrenildi.

Türk devletinin 17 Nisan 2021 gününden bu yana Zap merkezli Medya Savunma Alanları’na dönük sürdürdüğü işgal saldırısına Kürdistan özgürlük gerillaları tarihte benzeri az görülen direniş ve eylemlerle yanıt veriyor. Bölgeyi kalıcı halde işgal etmek isteyen Türk askerlerine kök söktüren bu eylemlerden biri 27 Mayıs 2022 gecesi gerçekleşti.

Saat 01:00’de Zap bölgesinin batısında bulunan Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler, gerillanın koordineli eylem tarzıyla deyim yerindeyse neye uğradıklarını şaşırdı. Eylemden iki gün sonra açıklama yapan HPG Basın İrtibat Bürosu, gerillaların ferdi silahlarla suikast taktiği kullanılarak gerçekleştirdiği bu eylemde 1’i rütbeli olmak üzere 12 işgalcinin cezalandırıldığını bildirdi.

Büyük cesaretle ve fedaice Türk askerlerinin üzerine gidildiği bu eyleme YJA Star komutanı Nalin Fırat (Maşallah Kaynak) öncülük etti. Türk devletinin Kürt halkına soykırım konsepti temelinde 2015 yılında başlattığı saldırılara duyduğu tepkiyle Cizre’den gerilla saflarına katılan Nalin Fırat, bu eylemde şehit düştü.

‘ANLAMALARI İÇİN TÜRKÇE SÖYLEDİM’

Eylemin gerçekleştiği gün Girê FM Direniş Alanı’nda yaşanan şiddetli çatışmalar ve Türk askerlerinin korkudan havaya aydınlatma fişeği atmaları kamaralara yansırken, gerilla birimi telsiz üzerinden eyleme ilişkin diğer gerilla güçlerine bilgi verdi.

Telsizde eylemi anlatan bir YJA Star gerillası, “Biliyor musunuz, eylem sırasında ne dedik? ‘Burası Kürdistan, giriş var çıkış yok’ diye bağırdık” sözleri dikkat çekti. Eylem biriminin üstün coşku ve moralinin yansıdığı telsiz konuşmasının devamında gerillayla konuşan bir başka gerilla ise “Anlamaları için Türkçe söyledin değil mi?” sorusuna, aynı kadın gerilla “Evet evet, Türkçe söyledim ki anlasınlar” yanıtını verdi.”