Gerilladan suikast eylemleri: İki işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Batı Zap bölgesinde düzenlediği suikast eylemlerinde iki işgalcinin cezalandırıldığını bildirdi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, gerilla güçlerinin işgalcilere karşı etkili eylemlerde bulunduğunu belirtirken, Türk devletinin de yasaklı silahlar kullanmaya devam ettiğini kaydetti.

Açıklamada gerillanın gerçekleştirdiği eylemler ve işgalci devletin saldırılarına ilişkin şu ayrıntılar verildi:

“1. Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

18 Ekim saat 10:39’da Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

19 Ekim saat 11:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

19 Ekim saat 19:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası ve 40 kg patlayıcı imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce ölümsüz öncü komutanımız Bêrîtan (Gülnaz Karataş) yoldaşın anısına gerçekleştirildi.

2. Xakurkê bölgesi;

18 Ekim saat 14:30’da Girê Şehîd Hêmin’deki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

3. Metîna bölgesi;

20 Ekim saat 10:20’de Şêlazê Direniş Alanı’ndaki 1 dron suikast taktiği ile vurularak düşürüldü.

20 Ekim saat 09:30’da Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

4. İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

18 ve 20 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

20 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 6 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

5. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

18, 19 ve 20 Ekim’de Xakurkê bölgesinin Berbizinê, Şehîd Şerîf Direniş Alanları 6 kez, Garê bölgesinin Sêdarê, Dêreşê, Zêvkê, Girê Kun, Pîrozana, Rêbînê, Girê Zengil alanları 12 kez, Metîna bölgesinin Şêlazê, Bêşîlî Direniş Alanları 2 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 2 kez olmak üzere; toplam 22 kez savaş uçakları ile bombalandı.

18, 19 ve 20 Ekim’de Xakurkê bölgesinin Girê Şekîf, Şehîd Şerîf Direniş Direniş Alanları 7 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna Direniş Alanı 13 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 4 kez olmak üzere; toplam 24 kez saldırı helikopterleri ile bombalandı.”