Gerillalar Türk ordusunun gizli birliğini vurdu

HPG/YJA Star gerillaları, Hakkari'de işgalci Türk ordusunun gizli birliğine yönelik eylem gerçekleştirdi. Eylemde tespit edilen 2 asker cezalandırıldı, çok sayıda asker de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG, şu ayrıntıları paylaştı:

"2 Eylül 2020 tarihli açıklamamızda 31 Ağustos’ta işgalci TC ordusunun Hakkari’nin Sümbül bölgesinde bir operasyon başlattığı ve alanda gizli birliklerin pusulama faaliyetleri yürüttüğü bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık.

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında, 2 Ağustos günü Sırtê Ezîzanê alanında konumlanan işgalci TC ordusunun gizli bir birliği güçlerimiz tarafından denetim altına alınmıştır. Bir süre takip altında tutulan bu birlik aynı gün saat 16.30 sularında, güçlerimiz tarafından yakın mesafeden, etkili bir şekilde vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemde 2 düşman askeri cezalandırılırmış ve çok sayıda asker yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterlerle alandan uzaklaştırmıştır.  

Bu operasyon 2 Eylül günü saat 23.00’da sonuçsuz bir şekilde alandan çekilmiştir.

İşgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları'na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şöyledir:

4 Eylül günü saat 05.00'da savaş uçakları Xakurkê bölgesine bağlı Lolan Suyu çevresini ve saat 17.00-18.00 arasında Goşînê bölgesine bağlı Berbizina yaylasını bombalamıştır.

4 Eylül günü saat 18.00'da savaş uçakları Avaşin bölgesine bağlı Werxelê alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır."