Gerillalar Zap, Xakurkê, Metîna ve Garê’de vurdu

Kürdistan Özgürlük Gerillası, Zap, Xakurkê, Metîna ve Garê’de işgalci Türk askerlerine yönelik eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde 1 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 dron düşürüldü, 1 mobesse de imha edildi.

HPG AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle: 

"Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

12 Ekim saat 16:40’ta Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

13 Ekim saat 18:25’te Girê Cûdî Direniş Alanı’nda işgalcilere ait 3 mayın YJA Star güçlerimiz tarafından imha edildi.

13 Ekim saat 22:44’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki 1 zırhlı kepçe orta otomatik silahlar ile vurularak darbelendi.

Xakurkê bölgesi; 

14 Ekim saat 07:30’da Girê Şehîd Hêmin’deki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mobesse kamerası imha edildi.

 Metîna bölgesi; 

10 Ekim saat 21:20’de Şêlazê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası ferdi silahlar ile vurularak darbelendi.

Garê bölgesi; 

13 Ekim saat 11:00’da Spîndarê alanında işgalcilere ait Mini Bayraktar tipi 1 dron güçlerimizce vurularak düşürüldü.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

11 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

12 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 7 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

10, 12 ve 13 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 3 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

 10, 11, 12 ve 13 Ekim’de Xakurkê bölgesinin Şehîd Şerîf, Kendekola, Xinêreya Jor, Berbizinê Direniş Alanları 7 kez, Garê bölgesinin Şiyê, Girê Zengil, Deriyê Hirçê, Rêbînê, Deşta Kafya, Dola Mêranê, Sêdarê, Sîser, Dêreşê, Spîndarê alanları 13 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî, Girê Bahar Direniş Alanları 5 kez, Qendîl bölgesinin Bêpalan alanı 2 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna, Şêlazê, Bêşîlî Direniş Alanları 5 kez olmak üzere; toplam 32 kez savaş uçakları ile bombalandı.

10, 12 ve 13 Ekim’de Xakurkê bölgesinin Girê Şekîf, Şehîd Şerîf Direniş Alanları 13 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna Direniş Alanı 21 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 15 kez olmak üzere; toplamda 49 kez saldırı helikopterleri ile bombalandı.”