Gerillalardan açlık grevcilerine mektup: Kalbimiz sizinle atıyor

Gerillalar Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Güney Kürdistan'daki açlık grevi eylemcilerine bir mektup gönderdi. Gerillalar, "Eyleminiz başarıya ulaşacak. Her gerillanın yüreği sizinle atıyor" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için Güney Kürdistan'da açlık grevi eylemini sürdüren direnişçilere mektup gönderdi.

Mektupta şu ifadelere yer verildi: 

"Kürdistan’ın özgürlük gerillaları olarak başta size sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz, Newroz’u kutluyoruz.

Önder Apo üzerinde uygulanan tecrit büyüt insanlığa uygulanıyor. Barış, özgürlük bayağını kaldıran Önder Apo’dur. Önder Apo, direnişini, ideolojisini halkın birlik ve beraberlik üzerinde kurarak, dünyadaki halkları din, dil, kültür, etnik yapıları ayırmaksızın sahip çıktı. Özgürlük, sosyalizm karşısı bir şeyi kabul etmiyor. Önder Apo’ya tecridi hep birlikte uyguladılar. Tecridin kırılması ve faşizmin yıkılması için Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişleri dalga dalga yayıldı. 5 aya yakındır açlık grevi direnişleri sürüyor ve grevdekilerin durumu kritik bir eşiğe ulaştı.

Kürdistan’ın özgür gerillaları olarak, açlık grevlerini değerli görüyor, grevdekileri kutluyoruz. Eylemleriniz yüreğimizi ısıtıyor ve bize umut oluyor.

Değerli arkadaşlar, Nasır Yağız, Şeyma Ednan, Herêm Mahmud, Gulebax Celal, Fatma Ehmed...Bu süreçte aldığınız sorumluluk, ulusal bir görev, vicdani ve ahlaki bir sorumluluktur. Tarihte de Germiyan ve Başur devrime sahip çıkma konusunda ulusal bir role sahipti. Bunu her zaman korumasını bildi.

Direnişiniz ve sizi bir kez daha sevgiyle selamlıyoruz. Eyleminiz başarıya ulaşacak. Her gerillanın yüreği sizinle atıyor. Bir gerilla bile kalırsa direnişimiz sürecek. Kürdistan kaldığı sürece gerilla da kalacak.

Bijî Rêber Apo, bijî berxwedan, bijî azadî."