Gever Belediyesi maaşları bile ödeyemiyor

680 milyon TL'lik borçla kayyumdan devralınan Gever (Yüksekova) Belediyesi, dört aydır belediye eşbaşkanları da dahil olmak üzere kimseye maaş veremiyor.

Gever Belediyesi Eşbaşkanı İrfan Sarı, dört aydır halk ile beraber çalıştıklarını belirterek, verdikleri tüm sözleri gerçekleştirmek için harekete geçtiklerini; tamamlamadan da gitmeye niyetlerini olmadığını söyledi.

31 Mart seçimlerinde gasp edilen belediyeyi geri alan HDP, kayyumdan devraldığı 680 milyon TL borca rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Göreve geldikleri günden beri ne kendileri ne de herhangi bir belediye çalışanına maaş bile veremediklerini söyleyen ever Belediyesi Eşbaşkanı İrfan Sarı, kayyumun bıraktığı enkazı kaldırmaya çalıştıklarını belirtti.

YAPTIĞI ŞEY DAHA FAZLA BORÇLANMAKMIŞ

Sari, kayyumun elindeki tüm yetkileri kullanarak, hükümetin de gücünü alarak yaptığı tek şeyin, İller Bankası’ndan daha fazla borç almak olduğunu hatırlattı. Eşbaşkan Sarı, “608 milyon TL kredi alınmış. Bu para ile yeniden üç Yüksekova kurulurdu. 608 milyon TL’nin tamamının kanalizasyon ve içme suyu için harcandığı söyleniyor. Su ve kanalizasyon için verilen ihalenin bazı gruplara peşkeş çekildiğini düşünüyoruz. Çünkü bu kadar para harcanan bir ihaleyle ilgili hala hizmet almış değiliz. Kente ne kanalizasyon ne de içme suyu getirilmiştir. Bu borcun tek bir kuruşu bile hizmete harcanmamış, hepsi yandaşlar için yapılan ihaleler ile onların ceplerine gitmiştir” dedi.

BORÇ BATAĞINDA HİZMET ÇABASI

Borç batağının içinde olduklarını ifade eden Sarı, bu kadar borç ve enkaza rağmen halka verdikleri sözleri tutmak için canla başla çalıştıklarını kaydetti. Sarı, son dört ayda yaptıkları çalışmaları da paylaştı. Zor da olsa merkezde ana yolun çalışmalarının tamamlandığını belirten Sarı, şöyle devam etti: “Yol yapımının yanı sıra ilçede ilaçlamalarımızı da yaptık, kaldırımların onarımına da başladık. Her sorunu meclis nezdinde yerinde görüp, yerinde tespit edip ve halkla birlikte paylaşarak çözmeyi hedefledik. Bunu, kısmi olarak da başardık. Biz yine öz kaynaklarımıza, öz gücümüze bakmaya çalıştık. Şu an öz kaynaklarımız neredeyse su gelirlerinden oluşuyor ve bu parayla sadece yakıt alabildik. Onu da araçlarımızda kullanarak halkın temel hizmetlerini karşılayabilmesi için çöplerin kaldırılması, taşınması, bir yere aktarılması ve bu anlamda şehirdeki çukurlara, engellere dönüşen yollar için kullandık. Bunların yanı sıra hala başlamamış projelerimiz de var. Bizler verdiğimiz tüm sözleri gerçekleştirmek için harekete geçtik tamamlamadan da gitmeye niyetimiz yok.”

HALKLA BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ

Kayyumun kendilerine bıraktığı borçtan dolayı dört aydır hiçbir belediye çalışanının maaş alamadığını aktaran Sarı, şunları ifade etti: “Çalışanlarımızın tümü gönüllülük esası ile çalışıyor. Bir su tankeri ve aranzöre ihtiyacımız vardı. Öz kaynaklarımızı harekete geçirerek garajımızda atıl durumdaki bir makineyi dönüştürüp onun üzerine bir tanker yerleştirdik. Yine sanayideki emekçilerimiz, kaynakçı arkadaşlarımızın da katkılarıyla bir su tankı elde ettik. Bunların yanı sıra ilçede yeşillendirme çalışmaları, yani park ve bahçe düzenleme işlerinin de yapılması gerekiyordu. Bu sorunları da çözdük. Bugün olduğu gibi yarın da halk yanımızda olacak ve el ele bu projeleri gerçekleştireceğiz.”