Güney Kürdistanlı aydınlardan 'Öcalan'a özgürlük' kampanyası

Güney Kürdistanlı bir grup aydın ve şahsiyet, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük talebiyle online bir kampanya başlattı.

‘Öcalan’a Özgürlük’ kampanyası 29 Ağustos Cumartesi akşamı sanal ağlar üzerinde canlı yayınlar yapılarak başladı.

Kampanyaya katılanlar Öcalan'a yönelik mutlak tecride ilişkin görüşlerini paylaştı.

Kampanyayı yürüten komitenin üyeleri ayrıca internet üzerinden imza formları dağıttı.

Online kampanya 15 gün sürecek. Toplanan imzalar Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Parlamentosu (AP) ve Güney Kürdistan’daki tüm ülkelerin büyükelçiliklerine teslim edilecek.

Kampanyaya şu linkten katılmak mümkün: https://docs.google.com/

ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK KAMPANYALARI

Dünyanın bir çok yerinde Öcalan'a özgürlük talebiyle kampanyalar yürütülüyor. Bunlardan en önemlisi milyonlarca üyesi olan İngiliz sendikalar öncülüğünde gerçekleşiyor.

Britanyalı sendikal kampanya Freedom for Öcalan, en son 16 Temmuz günü Öcalan'ın özgürlüğüne dönük çağrılarını yenilemek amacıyla çevrimiçi bir miting düzenleyerek, "Vakit geldi!” demişti.

Öcalan’a Özgürlük Kampanyası 1,5 milyon üyesi bulunan İngiltere ve Galler’in en büyük sendikası olan Unite the Union ile 800 bin üyeli Genel İş Sendikası (GMB) tarafından Avam Kamarası’nda 2016’da yapılan bir açıklamayla start almıştı.

Birleşik Krallık merkezli bu kampanya bugün resmi olarak milyonlarca üyesi olan UNITE, GMB, FBU, ASLEF, TSSA, RMT, USDAW, PROSPECT, GFTU, PCS, EIS, TUC, THOMPSONS SOLICITORS, CWU ve NEU adlı sendikalar tarafından yürütülüyor.

Öcalan'a Özürlük Kampanyası, ayrıca Eylül 2012'de küresel bir imza kampanyasına start vermiş, toplanan 10 milyonu aşkın imzayı 2015'te Avrupa Konseyi'ne teslim edilmişti. 

Temmuz 2005 ile Mayıs 2006 arasında da "Öcalan siyasi irademdir" adıyla bir kampanya yürütülmüş, 3 milyon 250 bin dolayında imza toplanmıştı.