Güneyli sanatçılar: İşgalcilerin planlarına alet olmayın

Güney Kürdistanlı sanatçılar, 'İç savaşın kazananı olmayacak' başlıklı bir kampanya başlattı. Zinê Wertê'deki saldırılara dikkat çeken sanatçılar, partilere işgalcilerin planlarını uygulamalarına aracılık etmeme çağrısında bulundu.

Güneyli sanatçılar Zinê Wertê'deki saldırılara ilişkin Süleymaniye'deki Urfa Galerisi'nde bir basın açıklaması düzenledi. Zinê Wertê alanındaki duydukları memnuniyetsizliği dile getirdiler ve iç savaşın ardından birlik ve kısıtlama çağrısında bulundular. Zinê Wertê bölgesine yönelik bombardımana tepki gösteren sanatçılar, 125 Güneyli sanatçı adına 'İç savaşın kazananı olmayacak' başlıklı bir kampanya başlattıklarını duyurdu.

Sanatçılar adına açıklama yapan Şivan Qeredaxî, "Kürt partileri arasında bir süredir gerginlikler ve çatışmalar yaşanıyor. Bu çatışmalarda işgalci güçlerin müdahalesi olduğunu biliyoruz. Yaşanan gerginlikten faydalanan işgalciler Kürtler arasında iç savaş çıkarmayı planlıyor. Türk devleti ve İran başta olmak üzere Kürt düşmanları ne Enfaller ve katliamlar yapmak istiyor. Eğer bunun önü alınmazsa Kürt halkı çok büyük katliamlarla karşı karşıya kalacak.

Güney'deki sanatçılar olarak, Kürt partilerini bölgedeki şiddetten kaçınmaya çağırıyoruz. Kürt partileri işgalcilerin planlarının uygulanması için bir araç olmamalı. Tek çözüm siyasi partilerin ulusal birliğidir. Halkın çıkarlarını göz önünde bulundurun, şehitlerin kanına saygı gösterin, ahlak ve akıl ile kararlar alın" ifadelerini kullandı.