Günkırı beldesi 31 Mart’ta ‘HDP' diyecek

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Günkırı beldesinde halk, 31 Mart’ta ‘HDP’ demeye hazırlanıyor.

Yaklaşık 5 bin nüfusu bulunan ve yıllardır çeşitli düzen partileri tarafından sömürülen Bitlis’in Güroymak (Norşin) ilçesine bağlı Günkırı beldesinde, yıllardır dayatılan koruculaştırma, ajanlaştırma ve her türlü baskıya rağmen son seçimlerde oyların yüzde 60’ını HDP aldı. HDP’ye ilginin her geçen gün biraz daha büyüdüğü beldede 31 Mart’ta belde belediyesini HDP’nin kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

5 bin seçmenin olduğu beldede ağırlıklı olarak Kürtler yaşıyor. 100 yıllık asimilasyon politikasına rağmen kendini bundan korumuş olan beldede sadece Kürtçe konuşuluyor. Yöresel Kürdi giyim tarzının hakim olduğu beldede Kürt giyiminin simgelerinden olan beyaz tülbentlerin yoğunlukta olması dikkat çekiyor.

HDP 2014 yerel seçimlerinde 370 oy alırken, AKP ve DP ittifakının sonucunda DP belediyeyi kazandı. Seçimden sonra DP adayı AKP’ye katıldı. Referandumda 'Hayır' diyen Günkırı halkı, 7 Haziran, 1 Kasım ve 24 Haziran genel seçimlerinde HDP yüzde 60 ile beldede birinci  parti oldu.

'HALKIN ÖNERİLERİYLE YÖNETECEĞİZ'

HDP’nin Günkırı Belediyesi Eşbaşkan Adayı Hamza Özkan, ANF'ye konuştu.

Bugüne kadar beldeye çivi bile çakılmadığını söyleyen Özkan, bürokratik engelleri aşarak başarıya ulaşacaklarını belirtti.

Özkan, neler yapacaklarına dair şunları anlattı:

"Demokrasi referandumu olarak gördüğümüz 31 Mart seçimleri vesilesiyle açıkladığımız bu taahhütname ile Günkırı beldemizin yönetim anlayışını deklare ediyor ve hizmet veren tüm birimlerdeki çalışanlarına kadar herkesin 5 yıl boyunca bu çalışmaları yerine getireceğini taahhüt ediyoruz. Belediye meclisi toplantısı, beldemizin kanaat önderleri, kadın ve gençlik temsilcileri, öğrenci temsilcileri, cami imamları, mahalle temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve muhtarların katılımıyla halka açık bir şekilde yapılacaktır. Meclis gündeminin karar altına alınma aşaması tüm katılımcılarla ortaklaşarak demokratik bir şekilde gerçekleştirilecektir. Belediyemizde kapılar kapılı olmayacak; halka açık, halkın sorunlarını dinleyen şeffaf belediyecilik hizmetini hayata geçireceğiz. Halkla bürokrasi arasında kurulan duvarları yıkacağız. Yönetime geldiğimiz andan itibaren bize oy veren, vermeyen, sandığa giden, gitmeyen tüm yurttaşlarımızın önerilerini ve eleştirilerini esas alarak çalışmalarımızı yürüteceğiz.

PROJELER

Günkırılı çocuk ve gençler için Eğitim Destek Evi inşa edeceğiz. Orta öğretim öğrencileri için YGS, KPSS gibi sınavlara ücretsiz kaliteli, nitelikli hazırlık kursuları düzenleyip kütüphaneler kuracağız. Her branştan oluşacak eğitim kadrosu beldemizdeki atanamayan öğretmenlerden oluşacaktır. Kayyum atanmadan önce Güroymak Belediyesi tarafından eğitim destek evi açılmış ve binlerce öğrenciye lise ve üniversiteye hazırlık yapma imkanı sunulmuştu. Kurstan faydalanan yüzlerce öğrenci sınavlarda başarılı olmuştu. Eğitim alanında yaşanan eksikliklerin giderilmesi ve Milli Eğitim Bakanlığının sorumluluklarını yerine getirmesi için kamuoyu oluşturacağız.”

'KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUZ'

Günkırı Belediyesi Eşbaşkan Adayı Hamza Özkan, konuşmasını şu mesajlarla tamamladı:

“Umutluyuz, halkımızın tercihini partisine kullanacağına, HDP ile bir ilki gerçekleştireceğine ve en az 1600 oy alacağımıza inanıyoruz. Mevcut belediye başkanlarının dünden bugüne beldemize yapmadıklarını yapmaya geliyoruz. Kazanacağımıza inanıyoruz. Halkımıza şimdiden teşekkür ederiz. Diğer adaylara da başarılar dilerken, demokratik bir seçim olmasını dileriz."