Güven: Kürtçe saldırı altında, kampanyayı destekliyoruz

Rehin tutulan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, mektup göndererek Kürtçe kampanyasına destek verdi, "Kürtçe bugünlere kadar direnişle yaşadı" dedi.

Kürt Dil Platformu ile Kürt Dili ve Kültür Ağı, 22 Şubat’ta Kürtçenin resmi ve eğitim dili olması için imza kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında şimdilik on binlerce imza toplandı. 15 Mayıs’a kadar devam edecek kampanyaya her geçen gün destek artıyor.

 Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbakanı Leyla Güven, rehin tutulduğu Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi’nden mektup göndererek, kampanyayı sahiplenme çağrısı yaptı.

'KÜRTLER ANA DİLLERİNDEN VAZGEÇMEDİ'

Leyla Güven’in mektubu şöyle:
“Elazığ zindanından sıcak selamlar;
Herkesin iyi olduğunu umuyorum. Şüphesiz ağır şartlardayız ve iyi olmak kolay değil. Ancak bu yüzyıldır baskı altında olan Kürt halkının gerçekliği ve o nedenle sürekli ‘Yaşamak direnmektir’ diyoruz.
Değerli yoldaşlarım, burada 8 kadın kalıyoruz. Zindan koşullarını anlatma gereği duymuyorum. Zaten herkes şartları iyi biliyor. Zindanlar 40 yıldır direniş ve mücadele alanı oldu. Özgürlük tutsakları 100 günü aşkındır açlık grevinde. Taleplerin kabul edilmesini umuyoruz.
Sevgili Kürtçe gönüllüleri, bizler basın ve iletişim konusunda birçok zorluk yaşıyoruz. Bu nedenle dışarıdan haber almakta sorun yaşıyoruz. Meclis TV kanalından 21 Şubat Dünya Anadil Günü dolayısıyla imza kampanyası başlattığınızı öğrendik. Bu önemli çalışmadan dolayı çok mutlu olduk. Bu kampanyadan dolayı sizleri tebrik etmek istedik. Kürtçe, Kürt anaları sayesinde asimilasyondan korunmuştur. Ancak Kürtçeye yönelik kirli politikalar hiç durmadığı için çalışmalardan geri duramayız. Kürt dili öyle bir aşamaya geldi ki asimilasyon politikalarından dolayı yok edilme tehdidiyle karşı karşıya. Bunun asıl nedeni Kürt diline düşmanlıktır. Nerede Kürtçe konuşulursa, burada 'X' olarak kayıtlara geçiyor. Nerede Kürtçe konuşulursa, orada katliam vardı, orada kültürel soykırım vardır, orada bir halkın yok sayılması vardır. Bütün saldırılara rağmen Kürtler kendi anadillerinde konuşmaktan vazgeçmedi. Bu politikalara rağmen Kürtçeyi unutmuyoruz, unutturmuyoruz. Her zaman mücadele ederek konuşmaya devam edeceğiz. Kürtçe direnişle bugünlere kadar yaşadı. Bundan sonra da direnişten vazgeçmeyeceğiz. Başlattığınız kampanyayı destekliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.”