Halk ayakta kalmaya çalışıyor

Semsûr’daki gönüllülerden Mehmet Karaman, “Halk her şeye rağmen kendi imkanlarıyla ayakta kalmaya çalışıyor”dedi.

Semsûr’a yardım etmek için İsviçre’den gelen gönüllü, bazı askerlerin insanlara hizmet etmek yerine azarlayıp hakaret ettiğini söyledi. 


Depremden en çok etkilenen kentlerden Semsûr’a (Adıyaman) İsviçre’den gönüllü olarak gelen Mehmet Karaman, kentteki gözlemlerini ANF’ye anlattı. Karaman, depremleri duyduğu gibi Semsûr’a yardım etmek amacıyla yola çıktığını belirterek, “Şehrin içine girdiğimde kendimi kaybettim. Burada askerlerin insanları nasıl azarladıklarını gördüm. ‘Siz insan mısınız?’ diye hakaret ettiklerini gördüm. Ben orada müdahale ettim ve insanlara bağıramayacaklarını söyledim. Askerlerin birçoğu burada insanlara hizmet edeceğine, onları germeye çalışıyor” dedi.

HALK AYAKTA KALMAYA ÇALIŞIYOR

Kentin birçok yerinden yardımların da engellendiğini ifade eden Karaman, şöyle devam etti: “AFAD, gelen yardımlara el koyup kendilerine bağlı olan kurumlar üzerinden dağıtıyor. HDP, yardım TIR’larına kendi ismini yazmıyor, diğerleri yazıyor. Burada herhangi bir rant peşinde olunmaması gerekiyor. Özellikle demokratik kurumlara çok teşekkür ederim. Halk her şeye rağmen kendi imkanlarıyla ayakta kalmaya çalışıyor. Yurt dışından ve Federe Kurdistan’dan gelen yardımlar da var.”

DİDİK DİDİK ARADILAR

OHAL ilanını hatırlatan Karaman, “Ben buraya girdiğimde beni didik didik aradılar. Benim gibi gönüllülerin çalışmaları engellenmemelidir” dedi.