Halk şehit Eyüp Çelik’in taziyesine akın etti

Sêrt’te şehit düşen ve 3 yılın ardından cenazesi ailesine teslim edilen Eyüp Çelik için kurulan taziyeevi, kitlesel ziyaret edildi.

Sêrt’te 2020’de yapılan hava saldırısında 5 arkadaşıyla birlikte şehit düşen ve 3 yıl sonra cenazesi ailesine teslim edilen HPG’li Eyüp Çelik (Demhat Cîlo) için Amed’in Rêzan (Bağlar) ilçesi Hevedan Yas Evi’nde kurulan taziyesi kitlesel ziyaret edildi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) öncülüğünde yapılan ziyarete Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed il ve ilçe örgütleri, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Amed Din Alimler Derneği ve Mezopotamya Dil Kültür ve Araştırma Derneği (MED-DER) üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Taziyede şehit Çelik için dua okundu. Ardından Çelik şahsında özgürlük mücadelesinde şehit düşenler için saygı duruşunda bulunuldu. MEBYA- DER yöneticisi Meryem Soylu, “Onların bizden tek isteği birbirimize sahip çıkmamız ve birliğimiz sağlamamızdır. Bu birliği sağlamalıyız” dedi.