HDP adayı Uzun: Karakoçan’ı kültür bahçesine dönüştüreceğiz

HDP Karakoçan Belediye Eşbaşkanı adayı Sever Uzun, devletin savaş politikaları nedeniyle kasvetli bir havaya bürünen Karakoçan’ı bir kültür bahçesine dönüştüreceklerini vurguladı.

Yerel seçimlere saatler kala ANF’ye projelerini anlatan HDP Elazığ Karakoçan Belediye Eşbaşkanı adayı Sever Uzun, kayyumun atanmasıyla büyük bir tahribatın meydana geldiği Karakoçan ilçesini hak ettiği değere kavuşturacaklarını söyledi. HDP Karakoçan Belediye Eşbaşkan adayı Serap Doğan Mutlu’nun adaylığının İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilmesi üzerine yerine eşbaşkan adayı olan Sever Uzun, halkın gasp edilen iradesini tekrar iade edeceklerini vurguladı.

Adana HDP İl Eşbaşkanlığı ve Çukurova Kadın Meclisi’nde çalışmalar yürüten iki çocuk annesi Uzun, 24 Haziran Genel seçimlerinde de Adana HDP Milletvekilli adayı olmuştu. Mazlum Doğan’ın çocukluğunu geçirdiği Karakoçan’dan belediye eşbaşkan adayı olmanın heyecanını yaşayan Uzun, kayyum atanmasıyla büyük bir tahribatın meydana geldiğini Karakoçan’ı hak ettiği değere kavuşturmak için aday olduklarını ifade etti. Göreve geldikten sonra İlk icraatı DBP belediyeleri tarafından açılan kadın kurumlarını kapatmak olan kayyumun göndermenin öncelikli görevleri olduğunu kaydeden Uzun, adeta karakola çevrilen belediyeye halkın adım dahi atmak istemediğini aktardı.

‘KAYYUMUN HİÇ BİR HİZMETİ YOK’

Uzun, devletin güvenlikçi ve asimilasyon politikaları nedeniyle Alevi ve Kırmançki kimliğinin giderek azalıp, Sünni kesimin yoğunlaştığı ilçede kayyumun içi boş projeler dışında hiçbir hizmet getirmediğini vurguladı. Köylere ulaşım yolları bile olmadığını dile getiren Uzun, ilçede yaşanan sorunları şöyle anlattı: "Köylere giden yollar çamur içinde, öyle ki ancak 4×4 Jeep model arabalarla o yollara girebilir. Özellikle Alevi köylere bilinçli bir şekilde hizmet götürülmüyor.

Doğru dürüst bir yol, belediye tarafından sağlanan bir ulaşım yok. İnsanlar bir yerden bir yere çamura bata çıka gidiyor. Sırf bu eziyet nedeniyle köyünü terk edip merkeze yerleşenler var. Seçim çalışması için köylere gittiğimizde çok acı bir tablo ile karşı karşıya kaldık. O çamurlu yollarda yürümekte çok zorlandık. Bataklığa saplanmamak için ancak uzun çizmelerle yürüyebileceğiniz yollar. Köy sakinleri bu duruma çok tepkiliydi. Sadece oy zamanı hatırladıklarından yakınarak bu kötü koşullarının değişmesini istediler."

'NE YAPARSAK HALKIN ONAYI İLE YAPACAĞIZ'

21. yüzyılda halkın bu kötü koşullara maruz bırakılmasının kabul edilemez olduğunun altını çizen Uzun, belediyeyi tekrar aldıklarında ilk yapacaklarını işin bütün köylere yol yapıp, ulaşımı sağlamak olacağını aktardı. Karakoçanlıların en güzel hizmetlere layık olduğunu ifade eden Uzun, tasarladıklarını projelere şöyle değindi: "Biz göreve geldiğimizde belediyeyi halk ile birlikte yöneteceğiz; projelerimizi halkın taleplerini üzerine oluşturacağız. Açacağımız kültür merkezleriyle bütün inanç ve kültürlerinin özgürce kendini geliştirmesini sağlayacağız.

Cemevleri ve kreşler açacağız. Merkezde insanların arabalarını park edebilmeleri için çok katlı bir otopark yapacağız. Merkezde kadın taziye evleri yok, oraya mutlaka kadınların Ramazan’da iftarını da açabilecekleri bir taziye evi inşa edeceğiz. Bu evlerde belediye personeli tarafından ücretsiz hizmet verilecek. Her mahallede halkın taleplerini dile getirebileceği mahalle meclisler oluşturacağız. Ne yaparsak halkın onayını alarak yapacağız."

‘ÖZGÜR YARINLAR İÇİN OYLARA VE SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN’

Karakoçan’ı bu kasvetli havadan çıkartıp, bir kültür bahçesine dönüştüreceklerini kaydeden Uzun, en büyük destekçilerinin de yine halk olacağını vurguladı. Karakoçan halkının kayyum rejimine en büyük cevabı bugün vereceğinin altını çizen Uzun, "Halkın bizden büyük bir beklentisi var bizim de halktan" diyerek, özgür yarınlar için bütün Karakoçanlara oylarına ve sandıklarına sahip çıkma çağrısında bulundu.