HDP, Antep'te STÖ'lerle buluştu

HDP heyeti, Antep'te sivil toplum örgütleri ile buluştu. Toplantıdaki konuşmalarda, direniş ve ortak mücadele ile karanlık günlerin son bulacağı mesajı verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri ve milletvekilleri, “HDP’liyiz, her yerdeyiz” kampanyası kapsamında toplumun farklı kesimleri ile temasta bulunmayı sürdürüyor. Dün Maraş'ta halkla bir araya gelen HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Turgut Öker, vekiller Alican Önlü, Garo Paylan ve Tülay Hatimoğulları’ndan oluşan heyet, bugün de Antep'teydi.

HDP’liler, kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda sivil toplum örgütleri, sendika ve yöre derneklerinin yöneticilerini dinledi.

'FAŞİST İMPARATORLUK!'

Toplantıda kampanyalarının içeriği konusunda toplantı katılımcılarına bilgilendirmede bulunan Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, konuşmasında ekonomik çöküş, yoksulluk, işsizlik ve kadın haklarına değindi.

Ülkede "faşist imparatorluk kurulmak istendiğini” dile getiren Hatimoğulları, "Bu faşist rejimin 2023 yılında farklı bir formata evriltilmek istendiğini biliyoruz. Tek adam rejimini kalıcılaştırmaya çalışıyorlar, bunun farkındayız" dedi.

 Hatimoğulları, İmralı tecridine dikkat çekerek, zindan direnişini sahiplenme çağrısı yaptı.
“Kürt sorununa dair çözümsüzlük politikalarının bedelini sadece Kürt halkı değil, tüm Türkiye halkı ödüyor” diyen Hatimoğulları, devamında şunları söyledi: "Savaşların, soframıza ve demokrasiye nasıl yansıdığını görüyoruz. Kürt sorununun demokratik bir şekilde çözümü için iklimin oluşturulması elzemdir."  

Hatimoğulları, son dönemde artan ırkçı saldırılara da değinerek “Halklar arasında çatışma yaratmak isteyenlere bizlerin elbette bir yanıtı olmalıdır" dedi.

Hatimoğulları, "Ortadoğu, kan gölüdür. İnsan kanı, petrolden daha fazla akıyor. Onun için barışı her zaman savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.
Hatimoğulları, Kobanê Davası'na da işaret ederek, "Bunlar siyasi intikam davasıdır. Partimiz ısrarla kriminalize ediliyor ama halklar buna izin vermeyecek. HDP'nin sembolü ağaçtır ve kökü de çok derindedir. HDP, halkların partisidir, partimizi kapattırmayacağız" diye belirtti.

'KARANLIK GÜNLERİ DAĞITACAĞIZ'

Demokratik kitle örgütlerinin önünün açılması durumunda ülkedeki birçok sorunun çözüleceğini dile getiren Hatimoğulları, demokratik kitle örgütlerinin kendileri için çok kıymetli olduğunu kaydederek, dayanışmayı ve mücadeleyi büyütmenin önemini vurguladı.
İktidarın STK'leri denetimine almak için çıkardığı yasaları hatırlatan Hatimoğulları, "Bu da kayyumun başka versiyonudur. Bu iktidar, ciddi bir erime içerisindedir. Her tarafa pervasızca saldırıyor. Kendine biat etmeyen herkese saldırıyor. Bu karanlık günleri dağıtacak zamanın yakın olduğunu biliyoruz" diye belirtti.

Tek tek söz alan STÖ temsilcileri de buluşmaya dair memnuniyetlerini dile getirdi. Diğer muhalefet partilerinden de benzer temaslar beklediklerini söyleyen STÖ temsilcileri, ortak mücadele ile ülkeye demokrasinin getirilebileceğini kaydetti.