HDP heyeti: Kars Belediyesini en güçlü sahiplenme zamanı!

Kars Belediyesi'ni ziyaret eden HDP heyeti, "İktidar halkla dayanışmaya tahammül edemedi. Kendileri maske bile dağıtamadı. Belediyeye sahip çıkma zamanı" dedi.

Kars Belediyesi'ne yönelik son dönemlerde artan saldırı ve karalama kampanyalarına karşı HDP heyeti kenti ziyaret etti. İl binasında belediye eşbaşkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca ile bir araya gelen heyet, burada açıklama yaptı. Heyet adına konuşan HDP Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, şu değerlendirmelerde bulundu:

'MODEL OLACAK BİR BELEDİYE MECLİSİ'

"Kars Belediyesi bütün Türkiye’ye model olacak bir belediye meclisiyle yönetiliyor. Bu meclis, tamamen Kars halkları için, kentin yeniden inşası için canla başla çalışmaktadır. İşte tam da yandaş medyanın AKP iktidarının ve küçük ortağı MHP’nin tahammül edemediği nokta budur.
İktidar, yerel yönetimlerin kendilerinin siyasi uydusu gibi çalışmasını istiyor.

'HALKLA DAYANIŞMAYA TAHAMMÜL EDEMİYORLAR'

Bugün Kars Belediyesini, Kardeş Aile Kampanyamızı bu şekilde hedefleyerek, daha çok dayanışma ve ortaklaşmaya ihtiyacımız olan bugünlerde yapmaya çalıştıkları şey yerel yönetimleri etkisizleştirmektir. Yerel yönetimlerin halkla dayanışmasına, salgınla mücadele etmesine tahammül edemiyorlar. Bütün toplum Cumhur İttifakının eline baksın istiyorlar.

'MASKE BİLE DAĞITAMAYAN İKTİDAR'

Bugün AKP’nin ve Cumhur İttifakının virüsle mücadeledeki başarısızlığının simgesi, işte şu taktığımız maskenin dağıtım biçimi oldu. Maskeleri dağıtamaz hale geldiler. Defalarca yöntem değiştirdiler. Merkezi hükümet yerelle koordineli çalışsaydı maskeler her sokağa her eve ulaşmış olurdu.
Türkiye halkları, salgın sürecinde bile halka hizmet ulaşmasını engelleyenlere mahkûm değildir.
Yolsuzluklara bulaşmış Kızılay'ınız sizin olsun, biz tertemiz bir dayanışma içerisindeyiz. Bugün Kızılay'ın aracı olduğu yolsuzluğu Başkentgaz ve çocuk istismarıyla bilinen Ensar Vakfı'na aktarılan paraları biliyoruz, bunu kamuoyu biliyor. Bunu TBMM’de belgeleriyle biz paylaştık.

'KARS BELEDİYESİ'Nİ SAHİPLENME ZAMANI'

Kars Belediyesi çetelere çıkar sağlamayı reddettiği için, temiz çalıştığı için saldırılara maruz kaldı.
Bizim çağrımız Kars halklarınadır: Belediyemize zarar vermek isteyen merkezi hükümetin siyasi çıkarlarına karşı, burada belediyemize zarar vermek isteyen yerel çıkar gruplarına karşı belediyemizi ve belediye eşbaşkanlarımızı en güçlü biçimde sahiplenmenin zamanıdır.
Türkiye’deki vicdan sahibi herkesin de desteği ve dayanışması devam edecektir."