HDP’liler Beytüşşebap köy ve komlarını ziyaret etti

HDP’liler, "HDP'liyiz her yerdeyiz" kampanyası kapsamında Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı köy ve komlarda ziyaretlerde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) "HDP'liyiz her yerdeyiz" şiarıyla başlattığı kampanya kapsamında ziyaretlerine devam ediyor. HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, İl Eşbaşkanı Sabuha Akdağ, Beytüşşebap ilçe Eşbaşkanı Beybun Aslan ve ilçe yöneticileri Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Gowik (Söğütlüce) ve Bêzal (Ortalı) köylerini ziyaret etti.

Ziyaretten memnuniyetini belirten köylüler heyeti sıcak karşıladı. Burada gündeme dair kısa bir konuşma yapan HDP'li vekil Nuran İmir, "Türkiye'nin geleceği Kürt halkının özgürlüğü ile bağlantılıdır. Son 5 yıldır büyük baskılar ve acılar görüyoruz. Bizler dilimizi, kültürümüzü yaşamak istiyoruz. Bizler her yerde baskılara karşı direniyoruz" dedi.

Cezaevlerinde 240 günü aşkındır süren açlık grevlerine değinen İmir, "Bizler bu tecridin kırılmasını istiyoruz" dedi. İktidarın tüm politikalarında geriye gittiğini belirten İmir, "Kürtler tanımayan tüm iktidarlar nasıl eriyip gittiyse, Kürt sorununu görmezden gelen bu iktidar da gidecektir" ifadelerinde bulundu.

Partilerinin kapatılmasına da değinen İmir son olarak, "Halkımız HDP'ye karşı yapılan her baskıya misliyle sahiplenerek cevap veriyor. Bu sahiplenmenizle, birliğimiz ve büyümemiz devam edecektir" dedi. 

Ardından heyet Bêzal köyüne giderek oradaki aileleri de ziyaret etti.