HDP’liler seçimlere iki gün kala çalınmadık kapı bırakmıyor

HDP adayları, 31 Mart’a iki gün kala seçim çalışmalarını daha da yoğunlaştırdı. HDP adayları, seçmenlere “Sandığa gidin, oylarınıza sahip çıkın” çağrısı yaparak, gasp edilen belediyeleri geri alacaklarını söyledi.

31 Mart Yerel Seçimleri’ne iki gün kaldı. Seçim kampanyası kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) de çalışmalarını yoğunlaştırdı. Kent ve ilçelerde sokak sokak, kapı kapı, esnaf esnaf dolaşarak, seçmeni sandık başına çağıran HDP’liler, “Oylarınıza sahip çıkın” dedi. Tüm yerlerde coşkuyla karşılanan HDP adayları, gasp edilen belediyeleri geri alacaklarını söyledi.

URFA

HDP Urfa'nın Ceylanpınar, Bozova, Halfeti, Birecik, Hilvan ve Siverek ilçelerinde 31 Mart yerel seçimler kapsamındaki çalışmaları devam etti.

Ceylanpınar'ın Cumhuriyet mahallesinde kadınlarla bir araya gelen HDP Eşbaşkan Adayı Narin Gezgör, ilçeden her yıl sayısız kadının tarım işçisi olarak batıya göç ettiğini, kadınların kendi topraklarını ekerek üretim yapabileceklerini söyleyerek, kadınlara ilişkin projelerini anlattı.

Bozova'da esnaf ziyaretlerine devam eden Eşbaşkan Adayı Mahmut Çakmak, esnaftan tam destek sözü aldı.

Siverek'te çalışmalarına hız veren HDP’liler, çalınmadık kapı bırakmıyor. Siverek Belediyesi Eşbaşkan Adayları Turan Tüysüz ve Emine Çetiner, bir yandan Karacadağ'ın kırsal mahallelerini gezerken, bir yandan da ilçe merkezinde bulunan eğitim kurumlarını ve sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. Karacadağ bölgesine çok sayıdaki araç konvoyu ile gezen adaylar, güzergahlarındaki tüm mahallerde önleri kesilerek selamlandı. Bazı mahallerde insanlar HDP adaylarını eve davet ederken, bazı mahallerde ise anons aracından çalınan şarkılar eşliğinde halay çektiler. Gidilen tüm mahallelerde konvoya yeni araçlar dahil olurken, çocukların araçların arkasında koşması renkli görüntülere neden oldu. Siverek ilçe merkezinde ziyaret edilen eğitim kurumlarında okuyan öğrenciler tarafından ilgi ile karşılanan HDP adayları, buralarda öğretmen ve öğrencilerin sorunlarını dinledi.

Birecik ilçesinde de HDP'nin seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Belediye eşbaşkan adayları Fatma Korkmaz ile Hakan Arıcı, ilçe merkezinde halkla bir araya geldi. El ilanları dağıtan eşbaşkan adayları, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Esnafları da ziyaret eden adaylar, gidişatı 31 Mart'ta değiştireceklerini söyledi. Mevcut belediye başkanının Birecik için bir çivi bile çakmadığını dile getiren adaylar, halka kapatılmış, hesap vermeyen belediyecilik anlayışını ortadan kaldıracaklarını belirtti. Adaylar, Birecik’te rantçı anlayışı gönderebilmek için herkesin oy vermesi gerektiğini vurguladı.

Belediyesine kayyum atanan ilçelerden biri olan Halfeti’de seçim heyecanı ilk günkü gibi devam ediyor. Halfeti’de asker ve polisin tüm engellemelerine rağmen çalışmalarını sürdüren HDP’liler, mahalle mahalle gezerek seçim çalışması yürütüyor. Yukarı Göklü (Gogan) mahallesinde ev ve esnaf gezisine çıkan eşbaşkan adayları Abdurrahman Çiftçi ve Emel Çiftyürek’e insanlar, kayyum atanmasından bu yana ilçede huzurun kalmadığını aktararak, kayyumun gitmesi için hem oy vereceklerini hem de sandıkları koruyacaklarını kaydetti.

BİNGÖL

HDP Bingöl Belediyesi Eşbaşkan Adayları Senem Çakas ve Hişyar Özsoy, seçim çalışmalarını ziyaretlerle sürdürüyor. Eşbaşkan adaylarının bugünkü esnaf ziyaretine Urfa Milletvekili Nimettulah Erdoğmuş da katıldı. Bingöl Milletvekilli Erdal Aydemir ve birçok partilinin de eşbaşkan adaylarına eşlik ettiği esnaf ziyaretinde Erdoğmuş yoğun ilgi gördü. Esnaflarla selamlaşan Erdoğmuş, esnaflardan 31 Mart’ta eşbaşkan adaylarını desteklemelerini istedi.

AMED

HDP Amed milletvekilleri Garo Paylan ve Remziye Tosun ile Büyükşehir Beleyesi Eşbaşkan Hülya Alökmen Uyanık, Kulp, Lice ve Kocaköy ilçeleri ve bağlı mahallelerde seçim çalışmaları yürüttü.

Milletvekilleri ve belediye eşbaşkan adaylarının ilk durağı Kulp ilçesi oldu. İlçedeki PTT Kavşağında bulunan HDP seçim bürosu önünde yağmura rağmen toplanan yüzlerce yurttaşa hitap eden HDP Milletvekili Garo Paylan, yerel seçimlerin önemini anlatarak, Kulp'un kayyumlara güçlü cevap vermesi gerektiğini söyledi. Paylan, iktidarın artan sert söylemlerini yerel seçim korkusuna bağlayarak, "Tokat yiyeceklerini bildikleri için her gün korkuyu büyütmeye çalışıyorlar ancak bunun onlara bir faydası olmayacak. En çok saraydakiler ve kayyumlar korkuyor" dedi.

Ardından konuşan Eşbaşkan Adayı Hülya Alökmen Uyanık ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “anneler cezaevlerinde çocuklarıyla Kürtçe konuşabiliyor” sözlerine tepki göstererek, "Arkadaşlarımızı hukuksuz bir şekilde cezaevine koyan kim?" diye sordu.

Konuşmalar sırasında kitle sık sık "Biji berxwedana zindana", "direne direne kazanacağız" sloganları attı.

Milletvekilleri ve eşbaşkan adayları daha sonra Lice ilçesine geçti. HDP'liler ilçe girişinde konvoy tarafından karşılandı. Konvoyla ilçede tur atan HDP’li vekiller ve eşbaşkan adayları, HDP ilçe binasının önünde coşkulu bir kitle tarafından alkış ve zafer işaretleriyle karşılandı. Kitle sık sık "direne direne kazanacağız", "Bijî berxwedana zindana" sloganları attı. Burada konuşan HDP Lice Belediye Eşbaşkan Adayı Ruken Yılmaz, kayyumları işaret ederek, onları geldikleri yere göndereceklerini söyledi. Yılmaz, "1 Nisan günü halkımızı belediyenin önüne davet ediyorum. Hep birlikte bekleyenin etrafına sarılan telleri sökeceğiz" dedi.

Ardından konuşan eşbaşkan adayı Hülya Alökmen Uyanık, kayyumların atandığı günden itibaren tahribat yaratmaktan başka bir şey yapmadığını belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde süren tecride dikkat çeken HDP Milletvekili Remziye Tosun ise, cezaevlerinde yaşamını yitirenlerin mücadelelerini sonuçlandıracaklarını söyledi.

Kimliklerinin onurları olduğunu kaydeden Milletvekili Garo Paylan da, "Lice 90’ların zalimlerine diz çökmedi. Bugün de Süleyman Soylu ve Recep Tayyip Erdoğan’a mı diz çökmeyecek" şeklinde konuştu.

HDP’li vekiller ve belediye eşbaşkanların son durağı ise Kocaköy ilçesi oldu. İlçede araç konvoyu tarafından karşılanan HDP'liler, partinin ilçe binası önüne geçerek toplanan halkı selamladı. Kısa bir konuşma yapan Vekil Paylan, mücadelelerinin gasp edilen iradelerini kayyumların elinden kurtarmak olduğunu söyledi. Çekilen halayların ardında HDP milletvekilleri ve eşbaşkan adayları Amed’e döndü.

HAKKARİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde HDP'den yüzlerce araçlık konvoyla seçim turu yaptı. İlçeye 5 kilometre kala bir araya gelen Şemdinliler, burada çekilen halayların ardından konvoy halinde ilçe merkezine doğru yolla çıktı. Yol boyunca halkın alkış ve zafer işaretleriyle destek verirken, çocuklar ise konvoyun peşinde koşarak eşlik etti. İlçe turunun ardından seçim bürosu önün giden HDP’liler, sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Şemzînan ya me ye” sloganları atarak, seçim müziği eşliğinde halaylar çekti.

Yüksekova ilçesi ve Esendere ile Büyükçiftlik belde eşbaşkan adaylarının da katıldığı seçim çalışmasında halka seslenen Hakkari Milletvekilli Sait Dede, “Halkın yoğun ilgisi zaferin göstergesidir. Rehavete kapılmadan seçim sonucuna ve güvenliğine odaklanmalıyız. Biliyorsunuz karşımızda hırsızlar var. Hırsızların oyumuzu çalmasına izin vermemeliyiz” dedi.

Kenttin eski milletvekillerinden Hamit Geylani de Şemdinli halkının baskı ve zulüm politikalarına karşı hiçbir zaman boyun eğmediğinin altını çizerek, “Zafer yine Şemzînan halkının olacak. Ve yine onlara bir ders vereceğiz” diye konuştu.