HDP’lilere ‘haşere’ diyen ırkçı MHP’li hakkında suç duyurusu

Van’da yaşayan Öner Yiğit adlı kişi, “PKK/HDP kamilen (toptan) itlaf edilmeli” diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın hakkında suç duyurusunda bulundu.

Faşist MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması gerektiği yönündeki çıkışının ardından “PKK/HDP kamilen (toptan) itlaf edilmesi gereken bir haşere sürüsüdür” açıklaması yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’a yönelik tepkiler sürüyor.

Kürtlerin soykırıma tabi tutulması gerektiğini savunan Yalçın hakkında Van’da yaşayan Öner Yiğit isimli kişi suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede, Yalçın’ın halkın bir kesimini siyasi, sosyal, sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağıladığı ve insanlık suçu işlediği gerekçesiyle cezalandırılması istendi.

Öner Yiğit, Van Cumhuriyet Savcılığına yaptığı şikayet başvurusunda şunları dile getirdi: “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’yi ve HDP’ye veren kişileri hedef alan açıklamaları sonrası twitterden paylaşım yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın kullandığı ifadelerle kin ve nefret söylemi bağlamında insanlık suçu işlemiştir. Toplumda halkın bir kesimini sosyal, sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamıştır.

Bu kapsamda TCK’nin 216. Maddesine göre, ırkçı veya başka biçimde ortaya çıkabilecek çeşitli hakaret içeren veya şiddete yönelik, ifade ve hareketleri kamu için tehlike doğurduğu açık ve mevcut bir tehlikenin ortaya çıktığı durumlarda cezalandırmaktadır. Farklı etnik kökene ya da din veya inanca sahip toplumsal gruplar yoğun olarak hedef alan söylemler toplumu birleştirmekten yoksun ve buna benzer açıklamaların ülkeye zarar verdiği anlaşılmaktadır. İlgili yasa maddeleri çerçevesinde Edip Semih Yalçın’ın cezalandırılmasını talep ediyorum.”