HDP’nin Patnos mitingine binler katıldı

HDP’nin Patnos final mitingine binler katıldı. Mitingde konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, “Patnos Halkı 31 Mart’ta sizin biletinizi kesecek, sizi Ankara’ya gönderecek” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Patnos final mitingini ilçe meydanında gerçekleştirdi. Mitinge Patnos Belediye eşbaşkan adayları Müşerref Geçer ve Emrah Kılıç’ın yanı sıra HDP’li vekiller Abdullah Koç, Dilan Dirayet Taşdemir, Berdan Öztürk ve binlerce kişi katıldı. Mitingde ilk olarak konuşan Eşbaşkan Adayı Müşerref Geçer, kadınların söz sahibi olduğu bir belediyecilik anlayışının kazanacağını belirterek, karar mekanizmalarında kadınların olacağını ve sorunlara birlikte çözüm önerileri geliştireceklerini söyledi.

Herkesi oy kullanmaya çağıran diğer eşbaşkan adayı Emrah Kılıç ise, ilçenin tüm sorunlarını birlikte çözeceklerinin ifade etti. Kılıç, “Biz onların, garibanların su parasını ödeyemediği için yeşil kartlarını imzalamadığını da biliyoruz. Suyu akmayan insanlardan su parasını aldıklarını çok iyi biliyoruz. Onun için 31 Mart’ta onları buralardan göndereceğiz” dedi.

Ardından HDP’li vekil Abdullah Koç da, Erdoğan’ın “Kuzey Irak’a gidin” sözlerine cevap vererek, “Bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Ama 31 Mart’ta sonra kayyumlarla birlikte gidecek olanlar onlardır” dedi. Dilan Dirayet Taşdemir ise, ''Patnos bizimdir'' diyerek ''31 Mart’ta iradenize sahip çıkın'' çağrısında bulundu.

Son olarak konuşan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ise, 2013-2015 çözüm süreci yıllarına değinerek kimsenin burnunun kanamadığını hatırlattı. Sürecin bozulmasına ilişkin konuşan Öztürk, “Erdoğan baktı Türkiye’nin durumu iyi, halklar daha da özgür olmaya başladı, demokrasi ilerledi. Ekonomi iyiye gidiyor. Ama Erdoğan’ın sesi kısılıyor ve oyu giderek azalıyordu. Onun için masayı devirdi. Dedi ki 'Böyle bir mutabakat yoktur' Kürt sorunu yoktur. Bugün de diyor ki 'Kürt yoktur, Kürdüm diyenler Kuzey Irak’a gitsin' Biz hiçbir yere gitmiyoruz. Patnos Halkı 31 Mart’ta sizin biletinizi kesecek, sizi Ankara’ya gönderecek” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlanması için başlatılan açlık grevlerine de değinen Öztürk, “Tecrit kırılmayana kadar bize de Kürt halkına da özgürlük yok. Onun için Leyla Güven’in sesi olalım. Cezaevinde olan arkadaşların sesi olalım. Tecridi kıralım faşizmi yıkalım” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sanatçı Arhat’ın seslendirdiği müzikler eşliğinde çekilen halaylarla miting son buldu.