HDP Van İl Eşbaşkanından Gemlik yürüyüşüne katılım çağrısı

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun; bütün Van halkını Cumartesi günü düzenlenecek Gemlik yürüyüşüne katılmaya davet etti.

Van halkı İmralı tecridini kırmak için Cumartesi günü başlayacak Gemlik yürüyüşüne hazırlanıyor. HDP öncülüğünde gerçekleşecek olan yürüyüş için çalışmalar devam ederken HDP İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, Gemlik yürüyüşünün önemine değinerek Van halkına katılım çağrısında bulundu.

Geçmişten günümüze kadar HDP öncesinden bugüne kadar sürekli Kürt siyasetine yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamaların söz konusu olduğunu ve bunun gelen her iktidarın uyguladığı bir devlet politikası olduğunu kaydeden Karakoyun, şunları belirtti: “ Bu yönelimlerle geçmişte de hedeflerine ulaşamadılar, bugün de ulaşamayacaklar. Son olarak 9 arkadaşımız tutuklandı. Arkadaşlarımız sivil toplum temsilcileri ve gözlemci heyetler olarak oralarda bulundular. Bu konuda yazdıkları raporları hükümete de iletiyorlardı. Bu faaliyetleri şimdi suç oldu. Biz bu kumpasları bir kez daha yıkacağız. Kobanê davası nasıl bir kumpas ise bu dava da bir kumpastır. Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Bu durumu mevcut iktidarın sürdürdüğü politikaları ile gelişen siyasi kararlar olarak değerlendiriyoruz. Bu tutuklamaları ‘HDP’nin önünden tek bir kişi dahi geçmeyecek’ şeklinde yapılan açıklamalardan bağımsız değerlendirmiyoruz. Ekonomik ve toplumsal kriz söz konusu, halklar kutuplaştırılıyor. Bunların çözümü ise Kürt sorununun elzem bir şekilde ele alınmasıdır. Bugün itibarıyla aslında bütün Türkiye halklarının ve tüm inançların ihtiyacı olan şey barıştır, demokrasidir.”

GEMLİK’E YÜRÜYORUZ

Bu nedenle Cumartesi günü başlayacak Gemlik yürüyüşünün oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Karakoyun, “Cumartesi günü Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Cezaevlerinde çok yoğun biçimde cenazeler geliyor. Bunların son bulması için Cumartesi günü 12.00’da Gemlik’e yürüyoruz. Bütün halkımıza çağrımızdır; tecride, ölümlere ve derinleşen siyasi krizlere karşı Gemlik’e doğru yola çıkıyoruz. Bütün bu olumsuzlukların önüne geçmek için tüm halkımızla birlikte Gemlik’te olacağız” dedi.