HDP adayları halkla buluştu-YENİLENDİ

HDP, Muş, Ağrı, Van ve Bingöl'de seçim faaliyetlerini sürdürdü. Halkla buluşan adaylar, 31 Mart'ta kayyum işgaline son verileceği mesajını verdi. 

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, Başkale ilçesine bağlı, Ortayazı (Bejingır) ve Albayrak (Dêrê) mahallelerinden halkla bir araya geldi.

Seçim çalışmaları kapsamında Başkale ilçesine bağlı gerçekleşen mahalle buluşmasına Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, DBP İl Eşbaşkanı Ayla Tarhan,  Başkale Belediye eşbaşkan adayları Şengül Polat, Erkan Acar, DTK temsilcileri, TJA aktivistleri ve halk katıldı.

Köylerde halkla sohbet ederek sorunlarını dinleyen Mustafa Avcı, işsizlik ve yoksulluk nedeniyle Başkale’nin son yıllarda yoğun göç verdiğini kaydetti. Başkale-İran sınırında son yıllarda yüzlerce gencin sınır ticareti yaptığı gerekçesiyle yaşamını yitirdiğini hatırlatan Avcı, AKP’nin kendisinin çözümsüzlük olduğunu ve çözüm yerine daha fazla sorun ürettiğini ifade etti. Avcı, kayyumların Başkale’de yarattığı tahribata vurgu yaparak, “Madem kayyum bu kadar iyi neden kayyumları aday olarak karşımıza çıkarmadılar? Başkale ve Van’ın diğer kayyumları iyiyse neden AKP’den aday yapmadılar? Kayyumların halkımıza verdiği zarar ortadadır. 31 Mart’ta kayyum zihniyetine hep birlikte son vereceğiz" dedi.

İPEKYOLU

HDP İpekyolu Belediyesi eşaşkan adayları Şehzade Kurt, Azim Yacan ve HDP ilçe yöneticileri seçim çalışmaları kapsamında Bölge Hastanesi ve Serhat güzergahında çalışan minibüs şoförleri ile bir araya gelerek ekonomik krizi ve akaryakıt fiyatlarını konuştu.

SARAY

Saray Belediyesi eşbaşkan adayları Caziye Duman, Şahabettin Bilmez ve beraberindekiler ilçeye bağlı Keçikayası (Kavılık) ve Kazlıgöl (Xocık) köylerinde halkla buluşarak tecrit ve açlık grevlerini görüştü.

BİNGÖL

HDP Bingöl Belediye eşbakan adayları Hatice Kavran, Hişyar Özsoy ve belediye meclis adayları, kentteki yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Hişyar Özsoy, ekonomik krize dikkat çekerek seçimden sonra istikrarsızlığın derinleşeceğini, demokratik olmayan, yargı bağımsızlığından uzaklaşan ülkelerde uluslararası sermayenin çalışmak istemediğini, bütün gücün Saray’da toplandığını bunun da güven vermediğini söyledi. 

AKP’nin MHP ile birlikte ülkeyi sıkıntıya soktuğuna değinen Özsoy, “Bunların Türkiye halklarına verebilecekleri bir şey yoktur” dedi.

Kentin yaşadığı sorunlara atıfta bulunan Özsoy, AKP’nin sorunları çözme kapasitesinden yoksun olduğunu dile getirerek, “Belediye demek halkın sorunlarının yerinden çözülmesi ve ayrılan bütçenin halkla birlikte halk için kullanılmasıdır. Biz baştan bunun sözünü veriyoruz" diye belirtti.

HDP’nin diğer Eşbaşkan Adayı Hatice Kavran da Bingöl’de kadınların karşılaştığı sorunları değerlendirerek, şöyle konuştu: “Bingöl’de özellikle kadınların rahat edebilecekleri bir ortam yoktur. Belediye olarak kadın eğitim ve üretim atölyeleri oluşturacağız. Kadınları hayatın her alanında daha aktif hale getireceğiz."

 

AĞRI

HDP’nin Ağrı Belediyesi eşbaşkan adayları Yeliz Karaaslan ve Abdurrahman Doğar, seçim çalışmalarını bugün Eleşkirt ilçesine taşıdı. Açılışı yapılacak seçim bürosu için eşbaşkan adaylarının gelişi öncesinde ilçenin birçok noktasına polis ve asker ablukası vardı. Buna rağmen yapılan açılışa çok sayıda ilçe sakini katıldı. 

Açılışta konuşan İlçe Belediye Eşbaşkan Adayı Rıfat Yerlikaya, halkla birlikte önemli çalışmalar yapacakları sözü verdi. 

Ardından Ağrı Belediye Eşbaşkan Adayı Abdurrahman Doğar konuştu. 21'inci yüzyılda halen Eleşkirt’in su, kanalizasyon ve çöp sorunu yaşadığı üzerinde duran Doğar, bu sorunları çözecek tek partinin HDP olduğunu söyledi. 

Doğar, bunun için de televizyon ekranlarından her gün kendilerine küfür ve hakaret edenlere 'dur' demek için HDP’ye sahip çıkılmasını istedi.

Belediye eşbaşkan adayları Karaaslan ve Doğar, Ağrı kent merkezinde Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi ve diğer bazı sivil toplum örgütlerini de ziyaret etti.

MUŞ

Muş'ta Varto (Gımgım) ilçesinde HDP seçim bürosu açıldı. Açılışa Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Muş Belediyesi eşbaşkan adayları Sırrı Sakık ve Sibel Genç, Varto Belediyesi eşbaşkan adayları Mahmut Yalçın ve Ülkü Karaaslan ve parti yönericileri katıldı. 

İlçe sakinlerine seslenen Muş Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sırrı Sakık, Varto halkının 2014 seçimlerinde de iradesini ortaya koyduğunu hatırlatarak, "Bu halk bir kere iradesini belli etmiştir. Bu iradeyi gasp edenler, 31 Mart günü sonucu görecektir" dedi.

Varto'nun tarihi önemine değinen Eşbaşkan Adayı Sibel Genç de, "Bu kenti renkleriyle, dilleriyle ve kültürleriyle hep birlikte yönetmeye geliyoruz. 31 Mart günü kayyumlardan hesap sormaya geliyoruz” diye belirtti.

Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise Leyla Güven ile cezaevlerindeki tutsakları selamladı.