GÖRÜNTÜLÜ

‘Her savaşçı şehit Bêrîtan’ın duruşunu doğru anlamalıdır’

İşgalci düşmana karşı her savaşçının şehit Bêrîtan’ın duruşunu ve eylemini doğru anlaması gerektiğini vurgulayan HPG gerillası Cîlo Botan, “Bêrîtan yoldaşın işbirlikçilere karşı duruşu çok netti. En büyük cevabı da yaptığı fedai eylemle verdi" dedi.

ŞEHİT BÊRÎTAN

32 yıl önce Bêrîtan (Gülnaz Karataş) işbirlikçi ihanetçilere karşı yeni bir çizgi yarattı. Bugün de özgürlük savaşçıları Kurdistan'ın dört parçasında bu temelde aralıksız bir şekilde mücadeleye devam ediyor. HPG gerillası Cîlo Botan, şehit Bêrîtan’ın duruşunu ve eylemini değerlendirdi.


Kurdistan özgürlük gerillalarının düşmana karşı savaş tünellerinde amansız bir mücadele verdiğini belirten HPG’li Cîlo Botan, “Yüzlerce arkadaşımız şu anda Başûrê Kurdistan’da işgalci Türk devletine karşı savaşıyor. Bu savaş kolay değil. Çok büyük bedeller ödendi hala da ödeniyor. Eğer bugün düşmana karşı bu kadar güçlü bir savaş veriyorsak, bu kadar büyük bir direniş sergiliyorsak heval Bêrîtan ve tüm şehit yoldaşlarımızın bize bıraktığı mücadele mirası sayesindedir. 32 yıl önce Bêrîtan yoldaş, Başûrê Kurdistan’ın Xakûrkê alanında düşmana ve işbirlikçi hainlere karşı fedai bir duruş sergiledi. Teslimiyeti ve ihaneti kabul etmeyen heval Bêrîtan, düşmana teslim olmamak için sonuna kadar mücadele etti. Bu vesile ile Bêrîtan yoldaşın şehadetinin yıl dönümünde komutanımız şahsında özgürlük mücadelesinde canlarını feda eden yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyorum.

Eğer heval Bêrîtan böyle bir duruş sergilemeseydi, ihanetçi çizgiye karşı mücadele etmeseydi bugün Kürt halkı olarak bu düzeyde olmayabilirdik. 1992 yılında hareketimize ve Önderliğimize karşı NATO kirli planlarını devreye koymuştu. Hareketimizi, Önderliğimizi ve Kürt halkını nefessiz bırakmak, Kürt halkının tüm kazanımlarını yok etmek istiyorlardı. O dönem Güney savaşı başladı. İşgalci Türk devletinin yanı sıra Barzani ailesi gibi hainler de düşmanla birlikte hareketimize karşı savaştı. 32 yıl önce düşmanın yanında yer alan işbirlikçi hainler, bugün de Başûr’da aynı şekilde gerillaya karşı savaşıyorlar. Bizler de heval Bêrîtan’ın izinden giderek işbirlikçiler karşısında mücadele ediyoruz.

Şu gerçeği herkesin iyi bilmesi gerekir; eğer bugün Türk devleti Başûrê Kurdistan topraklarına gelmişse ve bizimle savaşıyorsa, bunda hain işbirlikçilerin rolü var. Yoksa Türk devleti Başûr topraklarına adım atamazdı, halka zulüm edemezdi. Düşman ve işbirlikçi güçler sürekli PKK’yi bahane ediyor ama halkımız gerçeği biliyor. Bizler topraklarımızı ve halkımızı koruyoruz. Bêrîtan yoldaşın işbirlikçilere karşı duruşu çok netti. En büyük cevabı da yaptığı fedai eylemdi. Duruşuyla ve şehadetiyle yeni bir direniş çizgisi yarattı. Mücadele eden her yoldaşımız heval Bêrîtan’ın duruşunu ve eylemini doğru anlamalıdır” diye konuştu.