HPG: 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerde 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 mevzi imha edilirken, 3’ü de darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

16 Ekim saat 15:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki patlayıcı yüklü dron havada vurularak imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

16 Ekim saat 15:30’da Girê Amediyê Alanı Direniş Alanı’ndaki işgalciler ferdi ve ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 2 mevzi darbelendi.

Metîna bölgesi;

16 Ekim saat 12:30’da Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

16 Ekim saat 13:30’da Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. 1 işgalci cezalandırıldı, 1 işgalci yaralandı ve 1 mevzi de imha edildi.

16 Ekim saat 15:40’ta Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki işgalciler koordineli gerilla eylemi ile iki koldan hedeflenerek vuruldu. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırıldı ve 1 mevzi darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

16 Ekim saat 23:30’da Metîna bölgesindeki helikopter hareketliliğine güçlerimizce müdahale edildi. Bu müdahaleden sonra helikopterler alandan uzaklaştı.

Xakurkê bölgesi;

16 Ekim saat 14:30’da Girê Şehîd Kamuran ve Girê Şehîd Heqî arasında mevzilenmeye çalışan işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemde 2 işgalci cezalandırıldı, 2 işgalci de yaralandı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

16 Ekim saat 17:10’da Girê Şehîd Kamuran ve Girê Şehîd Heqî arasında mevzilenmeye çalışan işgalciler ağır silahlar ile vurularak darbelendi.

İşgalci TC ordusunun kimyasal gaz, yasaklı patlayıcılar ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

15 Ekim’de Metîna bölgesinin Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 1 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

16 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 2 kez patlayıcı yüklü dronlar ve 3 kez de yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

14 ve 15 Ekim’de Metîna bölgesinin Gundê Dergelê ve Gundê Mîskan alanları 2 kez, Xakurkê bölgesinin Kendekola ve Ava Lolanê alanları 4 kez olmak üzere; toplam 6 savaş uçakları ile bombalandı.

16 Ekim’de Zap, Şehîd Delîl Batı Zap ve Metîna bölgeleri saldırı helikopterleri ile bombalandı.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.”