HPG: 7 işgalci cezalandırıldı, 2 helikopter darbelendi

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk ordusuna yönelik gerilla eylemlerinde 7 işgalcinin daha cezalandırıldığını ve iki helikopterin darbelendiğini bildirdi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada Batı Zap bölgesindeki Girê Cûdî ve Girê Amediyê direniş alanlarında 7 işgalcinin cezalandırıldığını belirtti.

Açıklamada işgalci Türk devletinin kimyasal gaz, yasaklı patlayıcılar ve patlayıcı yüklü dronlarla saldırılar gerçekleştirdiği de belirtildi.

HPG-BİM, gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntılarını şöyle açıkladı:

1. Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

— 14 Ekim saat 08:30, 10:00 ve 15:00’da ve Girê Cûdî Direniş Alanı’nda mevzilenmeye çalışan işgalciler ağır silahlar ile vurularak darbelendi ve işgalcilerin mevzilenmesi durduruldu.

— 14 Ekim saat 13:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

— 14 Ekim saat 23:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki helikopter hareketliliğine ağır silahlar ile müdahale edildi. Darbe alan 1 Skorsky helikopteri indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

—15 Ekim saat 01:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile vurularak darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

—14 Ekim saat 08:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile vurularak darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

—14 Ekim saat 11:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile yakın mesafeden hedeflenerek vuruldu. İsabetli bir şekilde vurulan 6 işgalci cezalandırıldı, 3 işgalci de yaralandı.

—14 Ekim saat 19:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile vurularak darbelendi.

2. Metîna bölgesi;

— 13 Ekim saat 16:30’da Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile vurularak darbelendi.

— 15 Ekim saat 01:00’da Metîna bölgesindeki helikopter hareketliliğine orta otomatik silahlar ile müdahale edildi. Darbe alan 1 helikopter alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

3. İşgalci TC ordusunun kimyasal gaz, yasaklı patlayıcılar ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

— 13 ve 14 Ekim Metîna bölgesinin Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 3 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

— 14 Ekim’de Metîna bölgesinin Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 2 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

— 14 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 4 kez patlayıcı yüklü dronlar ve 1 kez de yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

4. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

— 14 Ekim’de Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm alanı 1 kez, Metîna bölgesinin Gundê Bêşîlî ve Golka alanları 2 kez olmak üzere; toplam 3 kez savaş uçakları ile bombalandı.

— 14 Ekim’de Zap, Şehîd Delîl Batı Zap ve Metîna bölgeleri saldırı helikopterleri ile bombalandı.

— Zap, Şehîd Delîl Batı Zap ve Metîna bölgeleri toplarla bombalandı."