HPG: 7 işgalci cezalandırıldı, bir mevzi darbelendi

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin işgalci Türk ordusuna yönelik 30 Eylül’de düzenlediği eylemlerde en az 7 işgalcinin cezalandırıldığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM; “Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemlerde 7 işgalci cezalandırılırken, 1 mevzi de darbelendi. İşgalci ordu ise yine kimyasal silah ve yasaklı patlayıcılar kullanarak savaş mevzilerini bombalayarak sonuç almaya çalıştı. İşgalciler her harekete geçtiğinde darbe vurularak cevap verildi” dedi.

Açıklamada gerillanın gerçekleştirdiği eylemler ve işgalci Türk ordusunun düzenlediği saldırıların ayrıntıları şöyle verildi:

“1. Zap bölgesi;

— 1 Ekim saat 03:00’da Sîda Direniş Alanı’ndaki işgalciler ferdi silahlar ile vurularak darbelendi.

— 1 Ekim saat 08:00’da Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerinin önündeki işgalciler harekete geçtiğinde sabotaj taktiği ile vurularak darbelendi.

2. Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

— 30 Eylül saat 10:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 2 işgalci cezalandırıldı.

— 30 Eylül saat 15:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

— 30 Eylül saat 14:35’ten 17:30’a kadar Girê Amediyê Direniş Alanı’nda savaş mevzilerinin üzerine gelmek isteyen işgalciler ferdi silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 3 işgalci cezalandırıldı. Aynı zamanda bu işgalciler sabotaj taktiği ile de 3 kez hedeflendi ve 2 işgalci cezalandırıldı.

3. Metîna bölgesi;

— 29 Eylül saat 12:00’da Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerinin önünde lastik yakmaya çalışan işgalcilere ferdi silahlar ile müdahale edildi.

4. İşgalci TC ordusunun kimyasal gaz ve yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

— 29 Eylül saat 09:00 ve 14:00’da Metîna bölgesinin Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 3 kez kimyasal gaz, 1 kez de patlayıcı yüklü dron ile bombalandı.

— 30 Eylül saat 08:35, 11:10, 11:15 ve 11:30’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 5 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

— 30 Eylül saat 17:30’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 9 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

5. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

— 30 Eylül’de Zap Suyu çevresini 1 kez, Xakurkê bölgesinin Ava Lolanê alanını 3 kez, Garê bölgesinin Kanîsarkê alanı 1 kez, Metîna bölgesinin Girê Çarçel Direniş Alanı 1 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 1 kez, olmak üzere; toplam 7 kez savaş uçakları ile bombalandı.

— Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Xakurkê ve Metîna bölgeleri toplarla bombalandı.”