HPG: 9 işgalci daha cezalandırıldı, 2’si yaralandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgal saldırılarında bulunan Türk ordusuna darbe vurmaya devam ettiklerini belirterek, 9 işgalcinin cezalandırıldığını, 2’sinin yaralandığını ve birçok silahın imha edildiğini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, “Kurdistan Özgürlük Gerillası işgalci Türk ordusuna Zap’tan Heftanîn’e, Metîna’dan Zap’a kadar Medya Savunma Alanları’ndaki işgal etmek istediği her yerde etkili bir şekilde darbe vurmaya devam ediyor. Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemlerde; 9 işgalci cezalandırıldı ve 2 işgalci yaralandı. Aynı zamanda 1 A4 silahı, 2 mobesse kamerası ve 2 mevzi tümden imha edilirken, 2 mevzi de darbelendi” dedi.

HPG-BİM, gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntılarını şöyle açıkladı:

 “1. Avaşîn bölgesi;

— 16 Eylül saat 11:30’da Mamreşo Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Munzur’daki işgalciler koordineli gerilla taktiği ile hedeflendi. Ferdi ve ağır silahlar ile iki koldan hedeflenen işgalciler etkili şekilde vuruldu. Bu eylemde 3 işgalci cezalandırıldı. Düşman 17 Eylül’de bu alanda bir operasyon başlattı ve daha sonra sonuçsuz bir şekilde geri çekildi.

2. Heftanîn bölgesi;

— 19 Eylül saat 07:00’da Girê Şehîd Silava’daki işgalciler ağır silahlar ile hedeflendi. A4 silahının ve savaş tekniğinin olduğu mevzi isabetli bir şekilde vuruldu. Bu mevzideki 2 işgalci cezalandırılırken, 1 A4 silahı, 2 mobesse kamerası ve 1 mevzi tümden imha edildi.

— 19 Eylül saat 13:15’te Bektorya’ya bağlı Gundê Rûsê’den geçmekte olan işgalci Türk ordusuna ait kamyonet sabotaj taktiği ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemde 2 işgalci cezalandırıldı ve 1 işgalci de yaralandı.

3. Metîna bölgesi;

— 20 Eylül saat 16:00’da Girê Çarçêl Direniş Alanı’nda mevzilenmeye çalışan işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek darbelendi.

— 20 Eylül saat 21:00’da Girê Çarçêl Direniş Alanı’ndaki helikopter hareketliliğine güçlerimizce müdahale edildi.

— 21 Eylül saat 06:30’da Girê Çarçêl Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci yaralandı.

4. Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

— 20 Eylül saat 08:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

— 20 Eylül saat 15:25’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi imha edildi.

— 20 Eylül saat 19:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

— 20 Eylül saat 03:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

— 20 Eylül saat 18:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’nda konumlanmak isteyen işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

— 20 Eylül saat 21:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’nda konumlanmak isteyen işgalciler harekete geçtiğinde suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

5. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

— 20 Eylül’de Qendîl’e bağlı Enzê alanında bölge halkına ait sivil bir araç savaş uçakları ile bombaladı.

— 20 Eylül’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi ile Metîna bölgesi saldırı helikopterleri ile bombalandı.

— Zap, Şehîd Delîl Batı Zap ve Metîna bölgeleri toplarla bombalandı."