HPG: İşgalci Türk devleti savaş suçu işlemeye devam ediyor

HPG: İlerleyemeyen işgalci TC ordusu, güçlerimizin bulunduğu savaş mevzilerine her gün onlarca kez kimyasal silahlarla bombalayarak savaş suçu işleyemeye devam etmektedir.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “İşgalci TC ordusu, güçlerimizin tarihi direnişi ve eylemleri karşısında büyük darbeler almaktadır. İlerleyemeyen işgalci TC ordusu, güçlerimizin bulunduğu savaş mevzilerine her gün onlarca kez kimyasal silahlarla bombalayarak savaş suçu işleyemeye devam etmektedir. Birçok farklı kimyasal silah çeşidi kullanan işgalci TC devleti, ahlak dışı savaş yöntemleri kullanarak yaşadığı hezimetin üstünü örtmeye çalışmaktadır. İşgalci TC ordusunun bütün kirli savaş yöntemlerine rağmen güçlerimizin kesintisiz eylemleri sürmektedir. Gerçekleşen eylemler sonucunda; 4 işgalci cezalandırılmış ve 2 işgalci yaralanmıştır" dedi.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyle:

"AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

22 Mayıs günü saat 14:25’te Werxelê Direniş Alanı’na bağlı Girê Werxelê’de çevresindeki bir grup işgalci, güçlerimiz tarafından hedeflenerek ağır silahlarla vurulmuştur. Saat 14:30’da işgalciler ferdi silahlarla hedeflenerek tekrar vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda 1 işgalci cezalandırılmış ve 2 işgalci ise ağır yaralanmıştır.

ZAP BÖLGESİNDE;

22 Mayıs günü 14:30-15:25 saatleri arasında işgalci TC ordusu Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda bulunan Şehîd Berxwedan savaş mevzilerini kimyasal silah ve patlayıcılarla 14 kez bombalamıştır. Akşam saatlerinde savaş mevzilerini tekrar bombalamak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ferdi silahlarla vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

22 Mayıs günü saat 14:30’da işgalci TC ordusu Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda bulunan Girê Cehennem savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gün saat 16:00’da savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalcilere güçlerimiz tarafından müdahale edilmiştir. Yaşanan yoğun çatışmalar ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

22 Mayıs günü işgalci TC ordusu Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerini farklı çeşitlerde kimyasal silah ve patlayıcılarla 9 kez bombaladıktan sonra ilerlemek istemiştir. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda 1 işgalci cezalandırılmış ve işgalciler geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

22 Mayıs günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu Kurojahro Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Tolhildan savaş mevzilerini 5 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladıktan sonra ilerlemek istemiştir. Güçlerimizin sabotaj taktiğiyle gerçekleştirdiği müdahale ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

22 Mayıs günü öğle saatlerinde Kurojahro Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzileri çevresindeki işgalciler güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenmiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

22 Mayıs günü saat 13:00’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda bulunan Şehîd Berxwedan savaş mevzilerine patlayıcılarla saldırmak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda işgalcileri bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Aynı gün alanı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri güçlerimiz tarafında yoğun ateş altına alınmıştır. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

İŞGAL SALDIRILARI

İşgalci TC ordusu, Medya Savunma Alanları’nı savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve obüslerle onlarca kez bombalamıştır.

Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

22 Mayıs günü Zap’a bağlı Girê Amediye, Girê FM, Şehîd Şahîn, Saca, Girê Karker, Kurojahro, Şehîd Dîdar, Şehîd Harûn, Çemço, Rênçbir Axa ve Sîda alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler, saldırı helikopterleri ve 19 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

22 Mayıs günü Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî ve Girê Ortê alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle ve 3 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

22 Mayıs günü Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.”