HPG: İşgalci Türk ordusu kimyasal silah kullanmayı sürdürüyor

HPG: İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 5 kez yasaklı bomba ve 8 kez de kimyasal silahlarla bombalamıştır.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 5 kez yasaklı bomba ve 8 kez de kimyasal silahlarla bombalamıştır. Aynı zamanda 9 kez savaş uçakları, 44 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

HPG, gerçekleştirilen eylem ve yapılan işgal saldırılarının ayrıntılarına ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;   

22 Kasım saat 07:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

22 Kasım saat 10:10’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Çekdar savaş mevzilerine doğru ilerleyen işgalciler hareketli timlerimizce orta otomatik ve ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin vuruşlarının ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

22 Kasım saat 13:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce orta otomatik silahlarla vurularak darbelenmiştir.

22 Kasım saat 13:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Çekdar savaş mevzilerine doğru ilerleyen işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin vuruşlarının ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

22 Kasım 15:00 ile 16:00 saatleri arasında Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri 5 kez yasaklı bombalarla bombalanmıştır.

22 Kasım 07:00 ile 17:00 saatleri arasında Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri 8 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

22 Kasım’da Girê Bihar alanı, Metîna’nın Golka ve Serê Metîna alanları ile Xakurkê’nin Sinînê alanı savaş uçaklarıyla 9 kez bombalanmıştır.

22 Kasım’da Kurojahro, Şehîd Fedakar, Girê Amediyê ve Girê Cûdî Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 44 kez bombalanmıştır.

22 Kasım’da Sîda, Çemço, Saca, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

22 Kasım’da işgalciler Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Serxwebûn savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır.”