HPG: Özyönetim direnişinde şehit düşen Azad Serdem’i andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 2016 yılında Nisêbîn Özyönetim Direnişi sırasında şehit düşen Azad Serdem kod adlı gerilla Hacı Oran’ı andı.

Yazılı bir acıkama yapan HPG-BİM, “Direniş sürecinde şehadete ulaşan Azad yoldaşımızın, ayrıntılı kimlik bilgileri ve şehadet olayı zamanında netlik kazanmadığı için açıklanamamıştır” dedi.

Açıklama şöyle: “Eşsiz kahramanlıkların yaşandığı ve birbirinden değerli yoldaşlarımızın büyük emek ve fedakarlıklarıyla ördüğü Nisêbîn Özyönetim Direnişi, faşist Türk devlet güçlerinde bir sendroma yol açmış ve halen düşman üzerinde etkisini sürdüren Nisêbîn Sendromu olarak tarihe geçmiştir.

Bu tarihi direniş ile halkımız yediden yetmişe özgür ve demokratik bir yaşamdaki ısrarını açıkça tüm dünyaya duyurmuştur. Kürt halkı en doğal, meşru ve haklı olan özgür yaşam talebinden tüm saldırılara rağmen geri adım atmayacağını dost düşman herkese göstermiştir. Bu destansı direniş sırasında uzun yıllar Kurdistan Özgürlük Gerillası saflarında yer alan Azad Serdem yoldaşımız da halkımızın direnişine destek olmak için Nisêbîn’e geçmiş ve direniş süreci içerisindeki yerini almıştır. Direniş sürecinde şehadete ulaşan Azad yoldaşımızın, ayrıntılı kimlik bilgileri ve şehadet olayı zamanında netlik kazanmadığı için açıklanamamıştır. Azad Serdem yoldaşımızın başta yurtsever ve değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Şehadete ulaşan Azad Serdem yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:        

Kod Adı: Azad Serdem
Adı Soyadı: Hacı Oran
Doğum Yeri: Mêrdîn
Anne – Baba Adı: Fatıma – Beşir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2016 / Mêrdîn

Azad Serdem yoldaşımız Mêrdîn’in Midyad ilçesinde yurtsever ve ulusal değerlerine bağlı bir ailede doğmuştur. Azad yoldaşımızın ailesi mücadelemizin başladığı ilk yıllardan itibaren Apocu Hareket ile tanışmış, Önder Apo öncülüğünde yürütülen mücadelemizden etkilenmiştir. Azad yoldaşımızın babası 1980’li yıllarda düşman tarafından esir alınmış ve ağır işkencelere maruz kalmıştır. Sömürgeci Türk devletinin faşist askeri darbe yönetimi ile halkımızın işkence, baskı ve katliamlarla teslim alınmak istendiği bir süreçte partimiz PKK öncülüğünde geliştirilen onurlu zindan direnişine katılmış, düşmanın tüm işkencelerine rağmen duruşundan taviz vermemiştir. Daha sonraları mücadelesine devam etmiş ve herkesin örnek alacağı bir yurtsever olmuştur. Ailesi düşman baskısından dolayı Êlih’e göç eden Azad yoldaşımız böyle bir aile ortamında büyümüş, küçük yaşlarından itibaren Partimizi duymuş, tanımıştır. Yaşadığı çevrenin Kurdistan’ın birçok ilinden düşman baskıları sonucu göç eden halkımızdan oluşması Azad yoldaşımızı derinden etkilemiştir. Gençlik dönemlerinden itibaren mücadele arayışına giren yoldaşımız, Partimize yönelik tasfiyeci saldırıların olduğu ve Partimizin tasfiye edilerek halkımızın yüzyıllardır özlemini çektiği özgürlük imkanlarının elinden alınmak istendiği bir süreçte, 2003 yılında gerilla saflarına katılmıştır.

Gerilla saflarındaki ilk eğitimini Qendîl alanında alan yoldaşımız, kendisini ideolojik ve askeri anlamda geliştirme imkanı bulmuştur. Bir süre Qendîl alanında kaldıktan sonra Heftanîn alanına geçmiş, orada yüksek güven, titizlik, duyarlık gerektiren çalışmalarda yer almıştır. Uzun bir süre yer aldığı bu çalışmalarda emekçi ve fedakarlığı ile öne çıkmıştır. Heftanîn alanındaki başarılı pratiğinden sonra Botan alanına geçen yoldaşımız başta Gabar, Mawa ve Kerboran olmak üzere birçok alanda gerillacılık yapmıştır. Botan alanında bulunduğu süreçlerdeki katılımı ile tüm yoldaşlarının kendilerine örnek alacağı yoldaşlarımızdan olmuştur. Özellikle mütevazı duruşu, emekçi ve fedakar katılımı ile yoldaşlarının saygısını kazanmıştır. Botan alanında da birçok farklı çalışmada yer alarak dönem görevlerine doğru bir temelde sahip çıkmış, bir militan olarak üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmekten geri durmamıştır. Düşmanın halkımızın özgürlük istemlerini bastırmak ve büyük katliamlar gerçekleştirerek halkımızı teslim almak için 2015 yılından itibaren geliştirdiği saldırılara karşı 2016 yılında Nisêbîn alanına geçen Azad yoldaşımız düşmanda sendromlar yaratan tarihi Nisêbîn Direnişi’nde yer almıştır. Tarihi bir direnişin geliştiği ve düşmanın birçok kez gücünü değiştirmek zorunda kaldığı Nisêbên Direnişi’nde yer alarak halkımızın özgürlük mücadelesinde bir dönüm noktasının şahitliğini yapan Azad yoldaşımız 2016 yılında şehadete ulaştı.”