HPG'den savaş bilançosu: 494 işgalci cezalandırıldı, yüzlerce mevzi imha edildi

HPG, Cenga Xabur ve Bazên Zagrosê Hamleleri’nin 3 aylık savaş bilançosununu açıkladı. Buna göre, gerillalar 398 eylem gerçekleştirdi. Bu eylemlerde 494 işgalci cezalandırılırken, onlarca askeri araç ve yüzlerce mevzi edildi. 63 gerilla da şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Cenga Xabur ve Bazên Zagrosê Hamleleri’nin 23 Nisan-23 Temmuz arasındaki sonuçlarını açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“Türkiye tarihindeki en azılı bir faşist klik olarak vücut bulan AKP-MHP özel savaş hükümeti 2015 yılının 24 Temmuz günü Kürt halkına, tüm kurumlarına ve kazanımlarına karşı topyekûn bir soykırım saldırısı başlatmıştır. ‘’Çöktürme’’ adı verilen bu soykırım saldırısı, TC tarihinin tüm soykırım uygulamalarının en kapsamlısı ve kesin sonuç almak üzere kurgulanan saldırısı olup, Lozan Antlaşması’nın yıldönümüne denk getirilerek amaç ve niyetinin ne olduğu ilk günden gösterilmiştir.

Bu kapsamlı soykırım saldırısı ilk olarak İmralı İşkence Sistemi’nde Önder Apo’ya uygulanan psikolojik savaş ve işkence en ağır tecrit boyutuna vardırılarak başlatılmıştır. Ardından Kürt halkının umudu olan gerillaya yönelmiş; halkımızın özyönetimine, kurumlarına ve tüm dinamik yapılarına hunharca saldırılarla devam etmiştir. Özel savaş hükümeti ve faşist şefleri bu kapsamlı ve insanlık dışı soykırım saldırıları ile gerillanın biteceğine, Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin tasfiye olacağına ve Kürt halkının diz çöküp teslim olacağına önce kendilerini inandırmıştır. Kapıldıkları ham hayaller ve içine düştükleri bu gaflet ile özgürlük hareketine gün ve ömür biçmiş, yoğun psikolojik savaşla tüm kamuoyunu da buna inandırmak istemişlerdir. Ancak gelinen aşamada AKP-MHP faşist kliği öncülüğünde Türk devletinin gerçekleştirdiği tüm soykırım saldırılarına rağmen; en başta Önder Apo’nun İmralı’daki eşsiz tarihi direnişi, Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın yürüttüğü savaş düzeyi, halkımızın boyun eğmeyen ve teslim olmayan onurlu duruşu, Kürt halkının dostlarının ve demokrasi güçlerinin direngen tutumu sonucunda 6 yıldır yürürlükte olan kapsamlı soykırım saldırısı ve faşist rejimin iç yüzü tamamen açığa çıkmıştır. Ciddi bir biçimde meşruiyetini kaybederek teşhir olan AKP-MHP faşist rejiminin kendisi ‘’beka’’ derdine düşerek çöküş sürecine girmiştir.

Hiç kuşkusuz tüm bu sonuçlar kolay yaratılmamış, Önderliğimizin, halkımızın ve hareketimizin her mevzideki kararlıca direnişi, emeği ve mücadelesi sonucunda ortaya çıkmıştır. Halkımız büyük bedeller ödemiş ve en değerli evlatları olan Kürdistan Özgürlük Gerillalarının fedaice şehadete yürümesiyle bu düzeye ulaşmıştır. Fedai şehitlerimiz öncülüğünde yürütülen bu kahramanca özgürlük yürüyüşü herkes için büyük bir umut kaynağı olmuş ve tüm dünya Kürdistan halkının ve dostlarının varlık ve özgürlük mücadelesine tanıklık etmiştir.

Kürdistan Özgürlük Gerillası altı yılını doldurarak yedinci yılına giren bu kapsamlı ve yoğun savaş sürecinde, tüm düşman saldırılarını bertaraf ettiği gibi Bakurê Kurdistan başta olmak üzere her yerdeki mevzilenmesini ve varlığını korumuştur. Aynı zamanda çağın tekniğini ustalıkla boşa çıkaran gerillacılık düzeyine ulaşmış ve zafere yürüyen yeni dönem gerilla çizgisini Demokratik Modernite Gerillacılığı biçiminde somutlaşmıştır. Kapitalist modernitenin ulus-devlet yapılanmalarının ve uluslararası güçlerinin tüm saldırılarına rağmen yüreği demokrasi ve özgürlükten yana çarpan tüm ezilenlerin umudu olan yenilmez gerilla çizgisinin, taktiğinin ve savaş performansının yaratılmış olması bu sürecin en büyük kazanımı olmuştur.

Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak, son 3 ayda Cenga Xabur ve Bazên Zagrosê Devrimci Hamleleri ile sergilediğimiz savaş performansı, yaşanan kahramanlıklar, fedailik düzeyi, taktik zenginlikler ve yoğun eylemler son 6 yıldaki soykırım saldırılarının ve Devrimci Halk Savaşımızın zirveye ulaştığı bir düzeyi ifade etmektedir. Bundan sonrasının daha çok başarı ve özgürlük olduğunun inancıyla, Özgür Önderlik Özgür Kürdistan yürüyüşümüzü zafer gerillacılığı ile mutlaka gerçekleştirme kararlılığında olduğumuzu belirtiyoruz.

Cenga Xabur ve Bazên Zagrosê Devrimci Hamleleri’nin 3 aylık savaş bilançosu şu şekildedir:

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler;

– 2 Pusu Eylemi

– 10 Sızma Eylemi

– 25 Koordineli ve Eş zamanlı Gerilla Eylemi

– 39 Darbeleme Eylemi

– 39 Hava Savunma Kuvvetleri Eylemi

– 44 Suikast Eylemi

– 72 Sabotaj Eylemi

– 79 Ağır Silah Eylemi

– 88 Saldırı Eylemi

– Toplamda 398 gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir.

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler sonucunda;

– 494 İşgalci Cezalandırılmıştır.

– 62 İşgalci Yaralanmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımız;

– 63 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

İşgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırılar;

– Gerilla direnişi karşısında ağır kayıplar veren ve sonuç alamayan işgalci Türk ordusu Medya Savunma Alanları’nı karadan ve havadan her gün sürekli bir biçimde bombalamıştır.

– Bu kadar bombardımana rağmen sonuç alamayan işgalci Türk ordusu uluslararası kamuoyunun, devletlerin ve yetkili kurumların sessizliğinden güç alarak insanlık ve savaş suçu olan kimyasal silahları yoğun bir biçimde kullanmıştır. Özellikle son ayda büyük bir acizlikle 50 kez kimyasal ve zehirli gazlara başvurmuş, 3 aylık savaş sürecinde savaş mevzilerine ve tünellerine karşı toplamda 67 kez kimyasal ve zehirli gazlar kullanmıştır.

Güçlerimiz tarafından darbelenen düşman araçları;

– 2 askeri araç

– 3 kepçe

– 2 Saldırı helikopteri

– 6 Dron

– 6 Helikopter

Güçlerimiz tarafından imha edilen askeri malzemeler;

– 1 Transit tipi askeri araç

– 1 Kirpi tipi zırhlı askeri araç

– 1 Paletli uzaktan kumandalı araç

– 2 Reo tipi araç

– 2 Normal askeri araç

– 3 Bombaatar silahı ve mevzisi

– 5 A4 Silahı ve mevzisi

– 1 Kamelya

– 1 Teleskop dürbünü

– 6 Çadır

– 2 Dedektör

– 3 Dron

– 4 Radar

– 2 Kafa Kamerası

– 24 Mobesse Kamerası

– Kurşun Geçirmez Kalkanlar

– Tonlarca patlayıcı ve yüzlerce mevzi imha edilmiştir.

Güçlerimiz tarafından düşman üzerinden kaldırılan askeri malzemeler;

– 1 Telsiz cihazı

– 1 MPT silahı

– 1 Bombaatar silahı

– 1 BKC Silahı

– 1 B7 (Bisiving) Silahı

– 1 Gündüz dürbünü

– 1 Termal dürbünü

– 2 Silah dürbünü

– 1 Mayın detektörü

– 1 Dron

– 6 askeri çanta,

– Yüzlerce kg patlayıcı

– Asker künyeleri

– Çok sayıda askeri malzeme”