HPG gerillaları Akyol ve Demir toprağa verildi

Gever’de şehit düşen HPG' gerillaları Şehmus Akyol ve Ahmet Demir memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinin Tiloran köyünde 16 Haziran da başlatılan işgal operasyonunda Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) saldırısında şehit düşen 3 HPG gerillasından biri olan Şehmus Akyol 'un (Serxwebûn Amed) cenazesi, DNA testi sonucunun çıkması üzerine ailesi tarafından teslim alındı. 

Hakkari Devlet Hastanesi’nden alınan cenaze, Amed’in Rêzan (Bağlar) ilçesi Yeniköy Mezarlığı’na getirildi. Burada yapılan cenaze törenine, Akyol ailesi ile Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri katıldı. 

Dini vecibelerin yerine getirilmesi ardından Akyol’un cenazesi, polis ablukasına alınan Yeniköy Mezarlığı’nda defnedildi.

HPG GERİLLASI AHMET DEMİR ABLUKA ALTINDA UĞURLANDI

HPG gerillası Ahmet Demir’in cenazesi ise DNA sonuçlarının uyuşmasının ardından cenazeler dün ailesine teslim edildi. Hakkari Devlet Hastanesi’nde dini vecibeleri yerine getirilen gerilla Demir'in cenazesi, Pirsûs'un Dewşen Mahallesinde defnedilmek üzere yola çıkarıldı. 

Dewşen Mahallesi cenazenin gelmesinden saatler önce askerler tarafından abluka altına alındı. Askerler aileye sadece yakın akrabaların katılımı ile cenazenin defin edilmesine izin vereceklerini, aksi taktirde cenazenin defnedilmesine izin vermeyeceklerini telefon ile iletti. Sabah saat 04.00’te Dewşen’e ulaşan cenaze, askerlerin ablukasında yakın akrabaların katılımı ile toprağa verildi

Askerler aile bireylerinin cenazeden görüntü ve fotoğraf almasına izin vermezken, mahalleye girişleri de engelledi.