HPG: KDP, gerillaları taşıyan araçları taradı

Yazılı bir açıklama yapan HPG BİM, KDP güçlerinin 13 Aralık günü gerillaları taşıyan iki aracı taradığını ve saldırıda 2’si ağır 3 gerillanın yaralandığını belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) 13 Aralık günü yaşananlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

13 Aralık günü sabah ve akşam saatlerinde gerillaları taşıyan araçların hedeflendiğini kaydeden HPG BİM açıklamasında şunları belirtti:

“13 Aralık günü sabah saat 10 sularında Duhok ilçesinin Zawite nahiyesine bağlı Reşankê köyü yakınında KDP özel güçleri tarafından içinde arkadaşlarımızın ve dost bir örgütün üyelerinin bulunduğu bir araç durdurulmuştur. Aracın içindekilerinin gerilla olduğunu fark eden KDP güçleri durmuş olan aracı silahlarla yoğun bir biçimde taramıştır.

AKŞAMKİ SALDIRIDA 2’Sİ AĞIR 3 GERİLLA YARALANDI

13 Aralık günü akşam saat 20:30 sularında yıllardan beri araçlarımızın gidip geldiği Amediye ilçesine bağlı Kanê ve Sergelê köyleri arasında kalan bölgede hareket etmekte olan bir aracımız KDP’ye bağlı ağır silahlarla donatılmış zırhlı araçlar tarafından çevrilmiştir. Burada durmadan yoluna devam eden aracımız KDP güçleri tarafından yoğun bir biçimde taranmıştır. Bunun üzerine yaşanan ve bir süre devam eden çatışmada 2’si ağır 3 arkadaşımız yaralanmıştır.

ARAÇLARIMIZ SİSTEMATİK BİR ŞEKİLDE HEDEFLENDİ

Açık ki sistematik bir biçimde araçlarımızın yolunun kesilerek hedeflenmesi kararlaştırılmış, planlanmış ve yaşanan olaylar bu saldırganlık nedeniyle yaşanmıştır. Bu olayların sorumluluğu tamamen bu saldırıları planlayıp uygulayanlara aittir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”